Overslaan en naar de inhoud gaan

Agressieve wilde paarden afgemaakt na bijten wandelaar

Geplaatst opdonderdag 30 juli 2020 - 14:42

Stichting Het Limburgs Landschap heeft woensdag twee agressieve konikpaarden laten afmaken die in natuurgebied Ingendael bij Houthem stonden. Dat een wandelaar vorige week werd gebeten, was voor de natuurorganisatie de druppel.

Het Limburgs Landschap kreeg al langer meldingen van de opdringerigheid van de twee paarden.

Paarden dagelijks aangehaald
Dat de paarden zo agressief werden, ligt volgens de stichting aan een vaste bezoeker van het natuurgebied. "Een man bezocht een tot meerdere keren per dag de paarden en haalde ze aan", zegt Patrick Kloet van Het Limburgs Landschap. Het is verboden om contact te maken met de wilde paarden.

Door het menselijk contact zijn twee paarden van de achtkoppige kudde opdringerig geworden en dat resulteerde uiteindelijk in een bijtincident. "De wandelaar heeft moeten vluchten door prikkeldraad en heeft bijt en schaafwonden eraan overgehouden. Heel erg jammer."

Slachthuis
De paarden werden woensdag zo rustig mogelijk ingevangen en naar het slachthuis gebracht. "De enige andere optie was het verplaatsen naar een andere plek waar recreanten niet mogen komen, maar we hadden geen natuurterrein bij ons vrij. Naar andere plekken in Nederland hebben we door de snelheid en periode van het jaar niet gekeken."

Kloet zegt een vermoeden te hebben om wie het gaat. "We hebben op een nette manier verzocht dat als hij in onze gebieden is, hij zich wel aan de regels moet houden." Een boete of zelfs een gebiedsontzegging is nog een verdere stap. "Maar dan moet er ook gehandhaafd worden met toezicht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen