Overslaan en naar de inhoud gaan

Agressieve wasbeer verhuist naar Stichting AAP

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 22:04

De agressieve wasbeer die maandagavond in Maastricht werd gevangen, zal woensdagmorgen naar Stichting AAP worden gebracht.

Dierenambulance Zuid-Limburg wist het roofdier in de val te lokken, nadat hij meerdere dieren had doodgebeten.

Honger
Het is overigens de vraag of de dierenambulance de enige dader te pakken heeft. Het is niet duidelijk of één of meerdere wasberen de honger met huisdieren hebben gestild de afgelopen dagen.

Konijn
De wasbeer liet de afgelopen dagen zijn sporen na in de hoofdstad van Limburg. Het laatste slachtoffer dat hij in Maastricht maakte, was een konijn. Daarna kon de dierenambulance de jacht van de wasbeer naar voer stoppen door hem te vangen.

Lees ook: Agressieve wasbeer gevangen na doden konijn

Hongerig
Vermoedelijk sloeg deze wasbeer vorige week al toe in de tuin van een Maastrichtse. Het hongerige dier zette zijn tanden in het konijn van de vrouw. Toen ze zag hoe die haar konijn aanviel, wilde ze de wasbeer wegjagen. Maar daar was de wasbeer niet van gediend. De vrouw werd gebeten en moest naar de dokter voor een
tetanusprik.

Met de wasbeer gaat het overigens goed. Hij zat dinsdagmorgen met een vol buikje tevreden in zijn tijdelijke verblijf bij de dierenambulance, vertelt een medewerkster. Wat er met het beest bij Stichting Aap gaat gebeuren, is niet bekend.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen