Overslaan en naar de inhoud gaan

Agressieve wasbeer gevangen na doden konijn

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 10:48

De agressieve wasbeer is maandagavond gevangen nadat hij opnieuw had toegeslagen in Maastricht.

Een konijn werd het laatste slachtoffer van het roofdier en overleefde de aanval op zijn leven niet.

Binnendringen
Volgens een medewerker van de dierenambulance ging de wasbeer maandag wederom een tuin binnen en ging direct op het knaagdier in het hok af. Toen de dierenambulance ter plaatse was, werd de agressieve wasbeer gevangen.

Lees ook: Grof geschut ingezet: vangkooi moet wasbeer de baas zijn

Reputatie
Het roofdier heeft in een mum van tijd een angstaanjagende reputatie opgebouwd in Maastricht. Zo zette hij eerder al zijn tanden in een vrouw en viel hij een konijn in een kooi aan.

Lees ook: Wasbeer bijt Maastrichtse

De dierenambulance heeft het dier meegenomen. De Provincie laat dinsdag weten of het roofdier terug de natuur in zal gaan of dat hij ergens anders geplaatst gaat worden.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts