Overslaan en naar de inhoud gaan

Agressieve kauwen terroriseren straat in Nederweert

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 17:37

Bewoners van de Monseigneur Kreyelmansstraat in Nederweert worden sinds deze week geteisterd door agressieve kauwen.

Buurtbewoners melden aan lokale nieuwssite Nederweert24 dat meerdere personen zijn aangevallen door de vogels.

'Tot bloedens toe'
Zelfs een buurtbewoner werd op zijn hoofd geprikt door de beesten. "Er kwam een zwerm kauwen op me af die op mijn hoofd en oren prikte, tot bloedens toe", zegt de bewoner tegen Nederweert24. Volgens de lokale nieuwssite is de situatie zo erg dat buurtbewoners niet meer de straat op durven te gaan. Witte tuinstoelen met de waarschuwing 'pas op kauwen' blokkeren een gedeelte van de stoep van de Monseigneur Kreyelmansstraat.

Beschermen
Er is wel een verklaring voor het gedrag van de kauwen, zegt Thijs Loven van vogelwerkgroep Nederweert. "Het broedseizoen is gaande en de zwartgrijze vogels vallen aan, omdat ze hun jongen willen beschermen. Die vliegen nu uit."

Dat zie je volgens Loven ook bij de buizerd. Vorige maand werd een jogger tijdens een rondje hardlopen flink toegetakeld bij Aalbeek door een buizerd.

Lees ook: Jogger toegetakeld door broedende buizerd bij Aalbeek

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen