Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agressieve buizerd valt hardloper aan

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 16:33

Een 36-jarige hardloper uit Maastricht is woensdagmiddag belaagd door een agressieve buizerd.

Angstige momenten voor een hardloper uit Maastricht. De man van 36 was nietsvermoedend een rondje aan het joggen in het bos op D'n Observant, toen hij plots van achteren werd aangevallen door een buizerd.

Haas
De man sprintte er als een haas vandoor, maar werd achtervolgd door de roofvogel die tot 5 keer toe de aanval inzette. Hoogstwaarschijnlijk om zijn nest jongen te beschermen.

Luchtaanvallen
Het is niet de eerste dat de buizerd op die plek mensen aanvalt, twee weken geleden overkwam het enkele wandelaars en hardlopers.

De hardloper wist uiteindelijk veilig de rand van het bos te bereiken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hardloper belaagd door agressieve buizerd
Broedende buizerds belagen hardloper
Man hevig bloedend afgevoerd na aanval door hond
Ontsnapte dwergpapegaai herenigd met baas en maatje
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen