Overslaan en naar de inhoud gaan

Agrariërs rond Weerterbos tegen vrijlating edelherten

Geplaatst opmaandag 19 januari 2015 - 6:48

Zowel Limburgse als Brabantse agrariërs rond het Weerterbos zijn tegen de vrijlating van de edelherten uit het bos.

Dat blijkt uit het rapport dat gemaakt is aan de hand van gesprekken met omwonende agrariërs.

Vrije loop
Gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft aangegeven dat hij edelherten en wilde zwijnen in Limburg zoveel mogelijk de vrije loop wil laten. Van der Broeck heeft daarover eind vorig jaar de mening van grondeigenaren rond het Weerterbos gepeild.

Rapport
Van de 45 benaderde eigenaren hadden er tien geen behoefte aan een gesprek, omdat ze mordicus tegen het vrijlaten van de edelherten zijn, stelt Harrie Hoeben, woordvoerder van de Brabantse boeren.

"Uiteindelijk gingen 31 personen met de provincie in gesprek; 25 eigenaren gaven daarbij aan dat ze vrijlating niet zagen zitten."

Schadevergoeding
In het rapport wordt ook gesproken over vrijlating onder voorwaarden, maar Hoeben vindt deze voorwaarden erg vaag geformuleerd.

"Alles wijst erop, dat die beesten hoe dan ook vrij moeten komen", stelt Hoeben. "Maar dat kan niet zonder spijkerharde garanties voor de verkeersveiligheid en een goede schaderegeling voor de agrariërs."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeente Weert wacht uitkomst studie edelherten af
'Jager wilde zwijnen zat fout'
Gedeputeerde en jager bedreigd
‘Wild zwijn ook buiten Meinweg tolereren’
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen