Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agrariërs boeren het best

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 15:03

De meeste miljonairs die werken zijn boer. Bijna één op de vijf huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen is agrariër.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Plattelandsgemeenten
Het CBS heeft voor het eerst onderzocht welke beroepscategorieën de meeste miljonairs tellen. Onderzoeker Peter Hein van Mulligen: "Veel miljonairs-boeren werken in de veeteelt en in de akkerbouw. Dus het is niet zo gek dat je ook in Limburg in de agrarische gebieden veel miljonairs ziet". Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert noteren voor het eerst 2 procent aan huishoudens met een vermogen van een miljoen euro of meer.

Eigen bedrijf
Het vermogen van miljonairs zit vooral in het eigen bedrijf. Dat is bij boeren niet anders. Hun kapitaal zit in grond en stallen. Van Mulligen: "Melkveehouders en akkerbouwers hebben veel grond waar ze hun vee op laten grazen of gewassen op verbouwen."

Medici
Na de landbouw volgt de financiële dienstverlening als sector met de meeste miljonairs, gevolgd door de handel en de zakelijke dienstverlening. Dat zijn volgens het CBS vooral advocaten en organisatieadviseurs. Ook de gezondheids- en welzijnszorg telt met 7 procent van het totaal nog relatief veel miljonairs. Dat zijn vooral medisch specialisten en tandartsen.

Miljonairshuishoudens
Mook en Middelaar heeft overigens traditioneel het hoogste percentage miljonairshuishoudens van Limburg (2,7%). Eijsden-Margraten zit voor eerst ook boven de twee procent (2,1%). Net als voorgaande jaren is het percentage miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland.

In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen