Overslaan en naar de inhoud gaan

Agrariërs boeren het best

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 15:03

De meeste miljonairs die werken zijn boer. Bijna één op de vijf huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen is agrariër.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Plattelandsgemeenten
Het CBS heeft voor het eerst onderzocht welke beroepscategorieën de meeste miljonairs tellen. Onderzoeker Peter Hein van Mulligen: "Veel miljonairs-boeren werken in de veeteelt en in de akkerbouw. Dus het is niet zo gek dat je ook in Limburg in de agrarische gebieden veel miljonairs ziet". Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert noteren voor het eerst 2 procent aan huishoudens met een vermogen van een miljoen euro of meer.

Eigen bedrijf
Het vermogen van miljonairs zit vooral in het eigen bedrijf. Dat is bij boeren niet anders. Hun kapitaal zit in grond en stallen. Van Mulligen: "Melkveehouders en akkerbouwers hebben veel grond waar ze hun vee op laten grazen of gewassen op verbouwen."

Medici
Na de landbouw volgt de financiële dienstverlening als sector met de meeste miljonairs, gevolgd door de handel en de zakelijke dienstverlening. Dat zijn volgens het CBS vooral advocaten en organisatieadviseurs. Ook de gezondheids- en welzijnszorg telt met 7 procent van het totaal nog relatief veel miljonairs. Dat zijn vooral medisch specialisten en tandartsen.

Miljonairshuishoudens
Mook en Middelaar heeft overigens traditioneel het hoogste percentage miljonairshuishoudens van Limburg (2,7%). Eijsden-Margraten zit voor eerst ook boven de twee procent (2,1%). Net als voorgaande jaren is het percentage miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland.

In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen