Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agrariërs boeren het best

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 15:03

De meeste miljonairs die werken zijn boer. Bijna één op de vijf huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen is agrariër.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Plattelandsgemeenten
Het CBS heeft voor het eerst onderzocht welke beroepscategorieën de meeste miljonairs tellen. Onderzoeker Peter Hein van Mulligen: "Veel miljonairs-boeren werken in de veeteelt en in de akkerbouw. Dus het is niet zo gek dat je ook in Limburg in de agrarische gebieden veel miljonairs ziet". Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert noteren voor het eerst 2 procent aan huishoudens met een vermogen van een miljoen euro of meer.

Eigen bedrijf
Het vermogen van miljonairs zit vooral in het eigen bedrijf. Dat is bij boeren niet anders. Hun kapitaal zit in grond en stallen. Van Mulligen: "Melkveehouders en akkerbouwers hebben veel grond waar ze hun vee op laten grazen of gewassen op verbouwen."

Medici
Na de landbouw volgt de financiële dienstverlening als sector met de meeste miljonairs, gevolgd door de handel en de zakelijke dienstverlening. Dat zijn volgens het CBS vooral advocaten en organisatieadviseurs. Ook de gezondheids- en welzijnszorg telt met 7 procent van het totaal nog relatief veel miljonairs. Dat zijn vooral medisch specialisten en tandartsen.

Miljonairshuishoudens
Mook en Middelaar heeft overigens traditioneel het hoogste percentage miljonairshuishoudens van Limburg (2,7%). Eijsden-Margraten zit voor eerst ook boven de twee procent (2,1%). Net als voorgaande jaren is het percentage miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland.

In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen