Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agnes Jongerius houdt Thijs Wöltgens-lezing

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 18:32

PvdA-Europarlementslid Agnes Jongerius houdt volgende week zaterdag de jaarlijkse Thijs Wöltgens-lezing.

De lezing staat in het teken van de Dag van Europa die juist die dag wordt gevierd. Ze vindt plaats in de Wilhelminatoren in Vaals.

Meer bij Europa betrokken
Jongerius was van 2005 tot 2012 voorzitter van de vakcentrale FNV. Daarna hield zij zich als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht bezig met de vraag hoe de burger meer bij Europa kan worden betrokken. Sinds 1 juli 2014 zit Jongerius in het Europees Parlement.

17 jaar Tweede Kamerlid
De Thijs Wöltgens-lezing wordt sinds 2010 jaarlijks gehouden. Ze wordt georganiseerd door de PvdA-afdelingen in Parkstad. Die willen daarmee de persoon en het gedachtegoed van Wöltgens herdenken.Wöltgens overleed plotseling in mei 2008 op 64-jarige leeftijd. Hij was 17 jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA waarvan de laatste 5 jaar fractievoorzitter. Daarna werd hij burgemeester van Kerkrade.

Rijnlands model
Wöltgens was een uitgesproken voorstander van het zogeheten Rijnlands model. Daarbij houdt de overheid zich actief bezig met zaken als milieu, onderwijs en sociale vraagstukken. Ook wordt gestreefd naar consensus tussen partijen.

Het Rijnlands model staat tegenover het Angelsaksisch model. Dat laat zoveel mogelijk over aan de vrije markt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geurts: Provincie moet ook iets doen voor maakindustrie
RD4: gratis GFT-afval in Parkstad en Vaals
'Razendsnel 5G-netwerk eerst in krimpregio's als Parkstad'
PvdA: 'Experiment regeringswiet in hele Parkstad'
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen