Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agnes Jongerius houdt Thijs Wöltgens-lezing

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 18:32

PvdA-Europarlementslid Agnes Jongerius houdt volgende week zaterdag de jaarlijkse Thijs Wöltgens-lezing.

De lezing staat in het teken van de Dag van Europa die juist die dag wordt gevierd. Ze vindt plaats in de Wilhelminatoren in Vaals.

Meer bij Europa betrokken
Jongerius was van 2005 tot 2012 voorzitter van de vakcentrale FNV. Daarna hield zij zich als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht bezig met de vraag hoe de burger meer bij Europa kan worden betrokken. Sinds 1 juli 2014 zit Jongerius in het Europees Parlement.

17 jaar Tweede Kamerlid
De Thijs Wöltgens-lezing wordt sinds 2010 jaarlijks gehouden. Ze wordt georganiseerd door de PvdA-afdelingen in Parkstad. Die willen daarmee de persoon en het gedachtegoed van Wöltgens herdenken.Wöltgens overleed plotseling in mei 2008 op 64-jarige leeftijd. Hij was 17 jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA waarvan de laatste 5 jaar fractievoorzitter. Daarna werd hij burgemeester van Kerkrade.

Rijnlands model
Wöltgens was een uitgesproken voorstander van het zogeheten Rijnlands model. Daarbij houdt de overheid zich actief bezig met zaken als milieu, onderwijs en sociale vraagstukken. Ook wordt gestreefd naar consensus tussen partijen.

Het Rijnlands model staat tegenover het Angelsaksisch model. Dat laat zoveel mogelijk over aan de vrije markt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geurts: Provincie moet ook iets doen voor maakindustrie
RD4: gratis GFT-afval in Parkstad en Vaals
'Razendsnel 5G-netwerk eerst in krimpregio's als Parkstad'
PvdA: 'Experiment regeringswiet in hele Parkstad'
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen