Overslaan en naar de inhoud gaan

Agnes Jongerius houdt Thijs Wöltgens-lezing

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 18:32

PvdA-Europarlementslid Agnes Jongerius houdt volgende week zaterdag de jaarlijkse Thijs Wöltgens-lezing.

De lezing staat in het teken van de Dag van Europa die juist die dag wordt gevierd. Ze vindt plaats in de Wilhelminatoren in Vaals.

Meer bij Europa betrokken
Jongerius was van 2005 tot 2012 voorzitter van de vakcentrale FNV. Daarna hield zij zich als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht bezig met de vraag hoe de burger meer bij Europa kan worden betrokken. Sinds 1 juli 2014 zit Jongerius in het Europees Parlement.

17 jaar Tweede Kamerlid
De Thijs Wöltgens-lezing wordt sinds 2010 jaarlijks gehouden. Ze wordt georganiseerd door de PvdA-afdelingen in Parkstad. Die willen daarmee de persoon en het gedachtegoed van Wöltgens herdenken.Wöltgens overleed plotseling in mei 2008 op 64-jarige leeftijd. Hij was 17 jaar Tweede Kamerlid voor de PvdA waarvan de laatste 5 jaar fractievoorzitter. Daarna werd hij burgemeester van Kerkrade.

Rijnlands model
Wöltgens was een uitgesproken voorstander van het zogeheten Rijnlands model. Daarbij houdt de overheid zich actief bezig met zaken als milieu, onderwijs en sociale vraagstukken. Ook wordt gestreefd naar consensus tussen partijen.

Het Rijnlands model staat tegenover het Angelsaksisch model. Dat laat zoveel mogelijk over aan de vrije markt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geurts: Provincie moet ook iets doen voor maakindustrie
PvdA: 'Experiment regeringswiet in hele Parkstad'
Proef met zelfrijdende auto's 'revolutie voor mobiliteit'
'Razendsnel 5G-netwerk eerst in krimpregio's als Parkstad'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen