Overslaan en naar de inhoud gaan

Aggregaten Maastricht blijven drie dagen staan

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 17:41

De drie noodstroomgeneratoren die netbeheerder Enexis in Maastricht heeft neergezet om de elektriciteitsvoorziening in Maastricht-Oost op peil te houden, blijven waarschijnlijk tot en met zaterdag staan.

De apparaten werden in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst nadat door een grote stroomstoring 16.000 adressen zonder stroom kwamen te zitten. Niet alleen werd de Maastrichtse Oostoever getroffen, ook in delen van Valkenburg, Berg en Terblijt en Cadier en Keer ging het licht uit.

Overlast
De aggregaten staan bij het kantoor van WML, op het Cörversplein en op de Ruiterij. De gemeente Maastricht vraagt omwonenden in een brief begrip te hebben voor de geluidsoverlast die de apparaten veroorzaken.

Edisonstraat
De stroomstoring ontstond woensdagavond om 21:20 door een brand in een hoofdstation aan de Edisonstraat, die waarschijnlijk ontstond door kortsluiting. In de loop van de avond en nacht werd de elektriciteitsvoorziening in het grootste deel van het getroffen gebied weer hersteld. De aggregaten leveren elektriciteit voor zo'n 2500 huishoudens die niet op een andere manier aan stroom konden worden geholpen.

Lees ook:
- Deel Maastricht voorlopig nog op aggregaat
- Heel Maastricht heeft weer stroom
- Enexis plaats noodaggregaten
- Grote stroomstoring in Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stroomstoring
Tienduizenden huishoudens getroffen door korte stroomstoring
Heel Maastricht heeft weer stroom
Groot deel Maastricht-Oost heeft weer elektriciteit
Radiozenders uit de lucht door stroomstoring Hulsberg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen