Overslaan en naar de inhoud gaan

Aggregaten Maastricht blijven drie dagen staan

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 17:41

De drie noodstroomgeneratoren die netbeheerder Enexis in Maastricht heeft neergezet om de elektriciteitsvoorziening in Maastricht-Oost op peil te houden, blijven waarschijnlijk tot en met zaterdag staan.

De apparaten werden in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst nadat door een grote stroomstoring 16.000 adressen zonder stroom kwamen te zitten. Niet alleen werd de Maastrichtse Oostoever getroffen, ook in delen van Valkenburg, Berg en Terblijt en Cadier en Keer ging het licht uit.

Overlast
De aggregaten staan bij het kantoor van WML, op het Cörversplein en op de Ruiterij. De gemeente Maastricht vraagt omwonenden in een brief begrip te hebben voor de geluidsoverlast die de apparaten veroorzaken.

Edisonstraat
De stroomstoring ontstond woensdagavond om 21:20 door een brand in een hoofdstation aan de Edisonstraat, die waarschijnlijk ontstond door kortsluiting. In de loop van de avond en nacht werd de elektriciteitsvoorziening in het grootste deel van het getroffen gebied weer hersteld. De aggregaten leveren elektriciteit voor zo'n 2500 huishoudens die niet op een andere manier aan stroom konden worden geholpen.

Lees ook:
- Deel Maastricht voorlopig nog op aggregaat
- Heel Maastricht heeft weer stroom
- Enexis plaats noodaggregaten
- Grote stroomstoring in Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stroomstoring
Tienduizenden huishoudens getroffen door korte stroomstoring
Heel Maastricht heeft weer stroom
Groot deel Maastricht-Oost heeft weer elektriciteit
Radiozenders uit de lucht door stroomstoring Hulsberg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen