Overslaan en naar de inhoud gaan

Aggregaten bij pompen geplaatst wegens verwacht hoogwater

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 13:10

Waterschap Limburg heeft drie extra aggregaten geplaatst bij vaste waterpompen langs de Maas.

Dit wordt gedaan omdat er hoogwater wordt verwacht.

Beken
De aggregaten worden geplaatst bij de pompen bij de Kwistbeek in Baarlo en de Springbeek in Venlo. De waterpompen worden nog niet aangezet. Het is enkel preventief, zo meldt Waterschap Limburg op Twitter.

Smeltende sneeuw en regen
Door smeltende sneeuw en nog meer regen in Zwitserland en Duitsland verwacht Rijkswaterstaat een verdere stijging van het water in Rijn, Waal en IJssel. Ook de Maas zal flink aangroeien, omdat er ook in de Ardennen veel regen en sneeuw is gevallen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen