Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agenten staken: 'Met 66 kilometer per uur richting Den Haag'

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 9:20

Limburgse agenten gaan maandag actie voeren. Om 7:00 uur gaan ze met dienstauto’s vanuit Maastricht naar Den Haag.

Daarbij zullen ze niet harder rijden dan 66 kilometer per uur.

Colonne aansluiten
Onderweg zullen meer politieauto’s bij de colonne aansluiten. De verwachting is dat het verkeer in de ochtendspits hinder zal ondervinden van de actie en dat er files ontstaan.

AOW-leeftijd bevroren
De actie is een onderdeel van de landelijke pensioenstakingen die de vakbonden CNV, FNV en VCP houden. De vakbonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar.

Ook buschauffeurs en treinmachinisten staken
In Limburg zullen ook
buschauffeurs en treinmachinisten maandag om 7:00 uur het werk 66 minuten stilleggen. Hierdoor rijden in de ochtendspits nauwelijks bussen en treinen, zo is de verwachting. Werknemers van VDL Nedcar doen ook mee aan de landelijke actie. Zij zullen het werk in de middag 66 minuten stil leggen. Ze doen dat met toestemming van het bedrijf.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen