Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agenten staken: 'Met 66 kilometer per uur richting Den Haag'

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 9:20

Limburgse agenten gaan maandag actie voeren. Om 7:00 uur gaan ze met dienstauto’s vanuit Maastricht naar Den Haag.

Daarbij zullen ze niet harder rijden dan 66 kilometer per uur.

Colonne aansluiten
Onderweg zullen meer politieauto’s bij de colonne aansluiten. De verwachting is dat het verkeer in de ochtendspits hinder zal ondervinden van de actie en dat er files ontstaan.

AOW-leeftijd bevroren
De actie is een onderdeel van de landelijke pensioenstakingen die de vakbonden CNV, FNV en VCP houden. De vakbonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar.

Ook buschauffeurs en treinmachinisten staken
In Limburg zullen ook
buschauffeurs en treinmachinisten maandag om 7:00 uur het werk 66 minuten stilleggen. Hierdoor rijden in de ochtendspits nauwelijks bussen en treinen, zo is de verwachting. Werknemers van VDL Nedcar doen ook mee aan de landelijke actie. Zij zullen het werk in de middag 66 minuten stil leggen. Ze doen dat met toestemming van het bedrijf.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen