Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Agenten scholen vanwege discriminatie homo's'

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 12:04

De Limburgse drag queen John Niessen vindt dat politie-agenten extra training moeten krijgen om te leren om te gaan met de discriminatie van homo's

Niessen en twee collega-drag queens werden afgelopen weekend bespuugd en uitgescholden door een groep jongeren in Maastricht. Daarop ontstond een woordenwisseling en werd er geduwd. De queens kregen enkele klappen, maar raakten niet gewond. In plaats van deze jongeren op hun gedrag aan te spreken, werden de drag queens door de politie gesommeerd te vertrekken.

Lees ook: Drag queens belaagd: COC wil onderzoek naar politie

Te verwachten
"Op een gegeven moment zei een van de agenten dat je dit soort reacties kunt verwachten als je zo over straat gaat", verklaart Niessen. "Dat is natuurlijk niet de manier om met discriminatie om te gaan. Ik denk dat agenten niet beseffen wat het met iemand doet als hij wordt gediscrimineerd vanwege zijn geaardheid." De politie wil nog niet inhoudelijk reageren maar zegt vanmiddag met een schriftelijke verklaring te komen over het incident.

Klacht, onderzoek en vragen
Niessen heeft een klacht ingediend tegen de betreffende agent en overlegt met de Limburgse Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV). De belangenvereniging voor homoseksuelen COC kondigt eveneens een onderzoek aan naar de gang van zaken. Daarnaast heeft Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) vragen gesteld aan de minister over de kwestie. "Als de politie het ziet, moet ze optreden tegen dit soort hufterigheid. In mijn ogen kunnen agenten hier veel actiever in zijn. Maar ook omstanders zouden in dit soort gevallen kunnen proberen om de hufters een halt toe te roepen. Want wij zijn in de meerderheid, de mensen die deugen. We moeten dit soort discriminatie niet bagatelliseren, want het komt veel te vaak voor."

Lees ook: Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident

Meer incidenten
Volgens Niessen, die tevens bestuurslid is van het COC Limburg, heeft de uitbater van een homobar Sway Café in Maastricht onlangs ook aangifte gedaan toen enkele bezoekers voor de ingang werden uitgescholden. Zelf heeft Niessen nooit eerder discriminerende opmerkingen naar zijn hoofd gehad. "Maar van andere drag queens hoor ik die verhalen wel."

Lees ook: Lastiggevallen drag queens dienen klacht in tegen politie

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drag queens belaagd: COC wil onderzoek naar politie
Lastiggevallen drag queens dienen klacht in tegen politie
Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident
Politie stelt onderzoek in naar incident met drag queens
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen