Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Agenten scholen vanwege discriminatie homo's'

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 12:04

De Limburgse drag queen John Niessen vindt dat politie-agenten extra training moeten krijgen om te leren om te gaan met de discriminatie van homo's

Niessen en twee collega-drag queens werden afgelopen weekend bespuugd en uitgescholden door een groep jongeren in Maastricht. Daarop ontstond een woordenwisseling en werd er geduwd. De queens kregen enkele klappen, maar raakten niet gewond. In plaats van deze jongeren op hun gedrag aan te spreken, werden de drag queens door de politie gesommeerd te vertrekken.

Lees ook: Drag queens belaagd: COC wil onderzoek naar politie

Te verwachten
"Op een gegeven moment zei een van de agenten dat je dit soort reacties kunt verwachten als je zo over straat gaat", verklaart Niessen. "Dat is natuurlijk niet de manier om met discriminatie om te gaan. Ik denk dat agenten niet beseffen wat het met iemand doet als hij wordt gediscrimineerd vanwege zijn geaardheid." De politie wil nog niet inhoudelijk reageren maar zegt vanmiddag met een schriftelijke verklaring te komen over het incident.

Klacht, onderzoek en vragen
Niessen heeft een klacht ingediend tegen de betreffende agent en overlegt met de Limburgse Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV). De belangenvereniging voor homoseksuelen COC kondigt eveneens een onderzoek aan naar de gang van zaken. Daarnaast heeft Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) vragen gesteld aan de minister over de kwestie. "Als de politie het ziet, moet ze optreden tegen dit soort hufterigheid. In mijn ogen kunnen agenten hier veel actiever in zijn. Maar ook omstanders zouden in dit soort gevallen kunnen proberen om de hufters een halt toe te roepen. Want wij zijn in de meerderheid, de mensen die deugen. We moeten dit soort discriminatie niet bagatelliseren, want het komt veel te vaak voor."

Lees ook: Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident

Meer incidenten
Volgens Niessen, die tevens bestuurslid is van het COC Limburg, heeft de uitbater van een homobar Sway Café in Maastricht onlangs ook aangifte gedaan toen enkele bezoekers voor de ingang werden uitgescholden. Zelf heeft Niessen nooit eerder discriminerende opmerkingen naar zijn hoofd gehad. "Maar van andere drag queens hoor ik die verhalen wel."

Lees ook: Lastiggevallen drag queens dienen klacht in tegen politie

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drag queens belaagd: COC wil onderzoek naar politie
Lastiggevallen drag queens dienen klacht in tegen politie
Tweede Kamerlid stelt vragen over drag queen-incident
Politie stelt onderzoek in naar incident met drag queens
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen