Overslaan en naar de inhoud gaan

Agenten belaagd bij feest in kraakpand, ME grijpt in

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 11:14

Verschillende agenten zijn zondagmorgen vroeg belaagd toen ze een feestje in een gekraakte sporthal in Maastricht wilden stilleggen.

Enkele agenten raakten daarbij gewond.

Mobiele Eenheid
Naar aanleiding van de ongeregeldheden is de sporthal later in de ochtend door de ME ontruimd. In totaal werden er negen mensen aangehouden.

Luidruchtig
De sinds ruim een maand gekraakte Geusseltsporthal was in de nacht van zaterdag op zondag het adres voor een luidruchtig feestje. Na klachten uit de buurt over geluidsoverlast wilden agenten het feest stilleggen, maar daar hadden de 60 à 70 feestgangers geen zin in.

Vlam in de pan
Toen een van de weerbarstige feestgangers werd aangehouden, sloeg de vlam in de pan. De feestgangers begonnen de politie met van alles te bekogelen, waarbij een paar agenten lichtgewond raakten.

Foto: Suna Soysuren (L1)

Mobiele Eenheid
De politie trok zich daarop terug, om later in de ochtend terug te keren met ondersteuning van de Mobiele Eenheid. De meeste feestgangers waren inmiddels vertrokken, maar de paar achterblijvers bleven halsstarrig weigeren om te vertrekken. Omdat ze het ook vertikten om zich te identificeren, werden ze meegenomen naar het bureau.

Alles afgenomen
Buiten de hal werden ook nog twee mensen opgepakt die er vandoor wilden gaan in een busje met de geluidsinstallatie voor het feest. Dat busje en de installatie zijn door de politie meegenomen.

De verdachten zijn tussen de 20 en de 40 jaar oud, twee van de arrestanten zijn vrouw.

Machtsvertoon
Een bezoeker van het feest laat aan 1Limburg weten dat de politie zondagnacht al met veel machtsvertoon het feest in de sporthal heeft willen stilleggen. Zo'n 15 agenten kwamen binnen met honden en traangas. Dat riep volgens de getuige weer een reactie op van de krakers en een deel van de feestgangers.

Honden
Andere feestgangers zochten op dat moment een veilig plekje op. "Zo'n 50 bezoekers stonden doodsbang verstopt, net zoals ik. Wij hadden niks gedaan maar hoorden wel honden en alles. De politie heeft net zo goed geprovoceerd!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen