Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agenten belaagd bij feest in kraakpand, ME grijpt in

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 11:14

Verschillende agenten zijn zondagmorgen vroeg belaagd toen ze een feestje in een gekraakte sporthal in Maastricht wilden stilleggen.

Enkele agenten raakten daarbij gewond.

Mobiele Eenheid
Naar aanleiding van de ongeregeldheden is de sporthal later in de ochtend door de ME ontruimd. In totaal werden er negen mensen aangehouden.

Luidruchtig
De sinds ruim een maand gekraakte Geusseltsporthal was in de nacht van zaterdag op zondag het adres voor een luidruchtig feestje. Na klachten uit de buurt over geluidsoverlast wilden agenten het feest stilleggen, maar daar hadden de 60 à 70 feestgangers geen zin in.

Vlam in de pan
Toen een van de weerbarstige feestgangers werd aangehouden, sloeg de vlam in de pan. De feestgangers begonnen de politie met van alles te bekogelen, waarbij een paar agenten lichtgewond raakten.

Foto: Suna Soysuren (L1)

Mobiele Eenheid
De politie trok zich daarop terug, om later in de ochtend terug te keren met ondersteuning van de Mobiele Eenheid. De meeste feestgangers waren inmiddels vertrokken, maar de paar achterblijvers bleven halsstarrig weigeren om te vertrekken. Omdat ze het ook vertikten om zich te identificeren, werden ze meegenomen naar het bureau.

Alles afgenomen
Buiten de hal werden ook nog twee mensen opgepakt die er vandoor wilden gaan in een busje met de geluidsinstallatie voor het feest. Dat busje en de installatie zijn door de politie meegenomen.

De verdachten zijn tussen de 20 en de 40 jaar oud, twee van de arrestanten zijn vrouw.

Machtsvertoon
Een bezoeker van het feest laat aan 1Limburg weten dat de politie zondagnacht al met veel machtsvertoon het feest in de sporthal heeft willen stilleggen. Zo'n 15 agenten kwamen binnen met honden en traangas. Dat riep volgens de getuige weer een reactie op van de krakers en een deel van de feestgangers.

Honden
Andere feestgangers zochten op dat moment een veilig plekje op. "Zo'n 50 bezoekers stonden doodsbang verstopt, net zoals ik. Wij hadden niks gedaan maar hoorden wel honden en alles. De politie heeft net zo goed geprovoceerd!"

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen