Overslaan en naar de inhoud gaan

Agenten aangehouden op verdenking van lekken

Geplaatst opmaandag 8 augustus 2016 - 14:20

Twee agenten zijn maandag aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtsmisbruik.

De politiemedewerkers - een 25-jarige vrouw en een 50-jarige man - zouden informatie hebben gelekt. Dat kwam aan het licht tijdens het rechercheonderzoek naar de moord op Sven Prins. De politie spreekt op dit moment niet van een direct verband tussen beide zaken.

Onderzoek
Na concrete aanwijzingen dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht waren gekomen, is onmiddellijk een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit leidde tot de arrestaties. Het onderzoek naar de aard en de omvang van de vermoedelijk gelekte informatie is nog in volle gang.

De twee agenten van de basiseenheden Heerlen en Westelijke Mijnstreek zijn inmiddels buiten functie gesteld met het voornemen tot schorsing. Beiden is de toegang tot de politiesystemen en politiegebouwen ontzegd.

Vier anderen
Naast de beide politiemensen zijn nog vier anderen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Hier gaat het om 48-jarige man zonder vaste woonplaats en drie mannen uit Heerlen van 34, 35 en 46 jaar oud.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog vier aanhoudingen in zaak-Prins, nu acht verdachten
Vier verdachten opgepakt in moordonderzoek Sven Prins
Sven Prins voor liquidatie al 2 keer eerder beschoten
Politie zoekt bestuurder Clio die gewonde vervoerde
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen