Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agente ontroert met verhaal over huilende vluchteling

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 13:47

Een toevallige en bijzondere ontmoeting tussen een wijkagente en een vluchteling in Venlo zorgt voor ontroering op Facebook.

Wijkagente Astrid Roox beschrijft in het stuk hoe ze dinsdag door natuurgebied Zwart Water liep toen ze een man alleen op een boomstam zag zitten.

Kippenvel
Omdat ze wilde weten of alles goed was met de man, liep ze naar hem toe waarna ze zag dat de man betraande ogen had. "Ik vraag of ik kan helpen. De persoon begint te spreken in een taal die op Syrisch lijkt. Na even aftasten of ik met goede bedoelingen kom, gaat het over in Engels. En dan hoor ik een verhaal waar ik huizenhoog kippenvel van krijg", schrijft ze op Facebook.

De man vertelt over de oorlog in het Syrische Aleppo. "Ik word meegenomen in een zinloze oorlog waarbij het gezin, twee jonge kinderen en de opa en oma om het leven komen." Ze vervolgt: "Hele woonblokken zijn weggevaagd en het is niet beschrijven wat deze persoon heeft mee gemaakt."

Antwoord
De wijkagente schrijft verder dat de man nu veilig in een AZC zit. "Helemaal alleen op de wereld, geen privacy en een totaal andere cultuur die je nog niet begrijpt. Hij vraagt mij of ik nog snap wat er allemaal gebeurt en waarom. Ik kan hem geen zinnig antwoord geven."

Een bijzondere ontmoeting die ook Roox zelf niet onberoerd laat. "Ik bedank hem voor zijn verhaal en de pijn die hij even met me kon en wilde delen." Ze besluit: "Even alleen zijn op een prachtige plek waar je ongegeneerd je tranen kan en mag laten gaan. Hopelijk gaat hij de kracht vinden. Ook ik pink een traantje weg als ik terugloop."

Ontroering
Het relaas van de wijkagente maakt veel reacties los bij haar volgers en levert binnen een uur al meer dan 150 likes en bijna 50 reacties op. Ook wordt het verhaal meermaals gedeeld.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio
Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Burgemeester Heerlen: 'Afkomst verdachte niet relevant'
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Vluchteling die mogelijk vrouw verkrachtte blijft in cel
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen