Overslaan en naar de inhoud gaan

Agente ontroert met verhaal over huilende vluchteling

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 13:47

Een toevallige en bijzondere ontmoeting tussen een wijkagente en een vluchteling in Venlo zorgt voor ontroering op Facebook.

Wijkagente Astrid Roox beschrijft in het stuk hoe ze dinsdag door natuurgebied Zwart Water liep toen ze een man alleen op een boomstam zag zitten.

Kippenvel
Omdat ze wilde weten of alles goed was met de man, liep ze naar hem toe waarna ze zag dat de man betraande ogen had. "Ik vraag of ik kan helpen. De persoon begint te spreken in een taal die op Syrisch lijkt. Na even aftasten of ik met goede bedoelingen kom, gaat het over in Engels. En dan hoor ik een verhaal waar ik huizenhoog kippenvel van krijg", schrijft ze op Facebook.

De man vertelt over de oorlog in het Syrische Aleppo. "Ik word meegenomen in een zinloze oorlog waarbij het gezin, twee jonge kinderen en de opa en oma om het leven komen." Ze vervolgt: "Hele woonblokken zijn weggevaagd en het is niet beschrijven wat deze persoon heeft mee gemaakt."

Antwoord
De wijkagente schrijft verder dat de man nu veilig in een AZC zit. "Helemaal alleen op de wereld, geen privacy en een totaal andere cultuur die je nog niet begrijpt. Hij vraagt mij of ik nog snap wat er allemaal gebeurt en waarom. Ik kan hem geen zinnig antwoord geven."

Een bijzondere ontmoeting die ook Roox zelf niet onberoerd laat. "Ik bedank hem voor zijn verhaal en de pijn die hij even met me kon en wilde delen." Ze besluit: "Even alleen zijn op een prachtige plek waar je ongegeneerd je tranen kan en mag laten gaan. Hopelijk gaat hij de kracht vinden. Ook ik pink een traantje weg als ik terugloop."

Ontroering
Het relaas van de wijkagente maakt veel reacties los bij haar volgers en levert binnen een uur al meer dan 150 likes en bijna 50 reacties op. Ook wordt het verhaal meermaals gedeeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio
Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Burgemeester Heerlen: 'Afkomst verdachte niet relevant'
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Vluchteling die mogelijk vrouw verkrachtte blijft in cel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen