Overslaan en naar de inhoud gaan

Agente ontroert met verhaal over huilende vluchteling

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 13:47

Een toevallige en bijzondere ontmoeting tussen een wijkagente en een vluchteling in Venlo zorgt voor ontroering op Facebook.

Wijkagente Astrid Roox beschrijft in het stuk hoe ze dinsdag door natuurgebied Zwart Water liep toen ze een man alleen op een boomstam zag zitten.

Kippenvel
Omdat ze wilde weten of alles goed was met de man, liep ze naar hem toe waarna ze zag dat de man betraande ogen had. "Ik vraag of ik kan helpen. De persoon begint te spreken in een taal die op Syrisch lijkt. Na even aftasten of ik met goede bedoelingen kom, gaat het over in Engels. En dan hoor ik een verhaal waar ik huizenhoog kippenvel van krijg", schrijft ze op Facebook.

De man vertelt over de oorlog in het Syrische Aleppo. "Ik word meegenomen in een zinloze oorlog waarbij het gezin, twee jonge kinderen en de opa en oma om het leven komen." Ze vervolgt: "Hele woonblokken zijn weggevaagd en het is niet beschrijven wat deze persoon heeft mee gemaakt."

Antwoord
De wijkagente schrijft verder dat de man nu veilig in een AZC zit. "Helemaal alleen op de wereld, geen privacy en een totaal andere cultuur die je nog niet begrijpt. Hij vraagt mij of ik nog snap wat er allemaal gebeurt en waarom. Ik kan hem geen zinnig antwoord geven."

Een bijzondere ontmoeting die ook Roox zelf niet onberoerd laat. "Ik bedank hem voor zijn verhaal en de pijn die hij even met me kon en wilde delen." Ze besluit: "Even alleen zijn op een prachtige plek waar je ongegeneerd je tranen kan en mag laten gaan. Hopelijk gaat hij de kracht vinden. Ook ik pink een traantje weg als ik terugloop."

Ontroering
Het relaas van de wijkagente maakt veel reacties los bij haar volgers en levert binnen een uur al meer dan 150 likes en bijna 50 reacties op. Ook wordt het verhaal meermaals gedeeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio
Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Burgemeester Heerlen: 'Afkomst verdachte niet relevant'
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Vluchteling die mogelijk vrouw verkrachtte blijft in cel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen