Overslaan en naar de inhoud gaan

Agente ontroert met verhaal over huilende vluchteling

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 13:47

Een toevallige en bijzondere ontmoeting tussen een wijkagente en een vluchteling in Venlo zorgt voor ontroering op Facebook.

Wijkagente Astrid Roox beschrijft in het stuk hoe ze dinsdag door natuurgebied Zwart Water liep toen ze een man alleen op een boomstam zag zitten.

Kippenvel
Omdat ze wilde weten of alles goed was met de man, liep ze naar hem toe waarna ze zag dat de man betraande ogen had. "Ik vraag of ik kan helpen. De persoon begint te spreken in een taal die op Syrisch lijkt. Na even aftasten of ik met goede bedoelingen kom, gaat het over in Engels. En dan hoor ik een verhaal waar ik huizenhoog kippenvel van krijg", schrijft ze op Facebook.

De man vertelt over de oorlog in het Syrische Aleppo. "Ik word meegenomen in een zinloze oorlog waarbij het gezin, twee jonge kinderen en de opa en oma om het leven komen." Ze vervolgt: "Hele woonblokken zijn weggevaagd en het is niet beschrijven wat deze persoon heeft mee gemaakt."

Antwoord
De wijkagente schrijft verder dat de man nu veilig in een AZC zit. "Helemaal alleen op de wereld, geen privacy en een totaal andere cultuur die je nog niet begrijpt. Hij vraagt mij of ik nog snap wat er allemaal gebeurt en waarom. Ik kan hem geen zinnig antwoord geven."

Een bijzondere ontmoeting die ook Roox zelf niet onberoerd laat. "Ik bedank hem voor zijn verhaal en de pijn die hij even met me kon en wilde delen." Ze besluit: "Even alleen zijn op een prachtige plek waar je ongegeneerd je tranen kan en mag laten gaan. Hopelijk gaat hij de kracht vinden. Ook ik pink een traantje weg als ik terugloop."

Ontroering
Het relaas van de wijkagente maakt veel reacties los bij haar volgers en levert binnen een uur al meer dan 150 likes en bijna 50 reacties op. Ook wordt het verhaal meermaals gedeeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio
Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Burgemeester Heerlen: 'Afkomst verdachte niet relevant'
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Vluchteling die mogelijk vrouw verkrachtte blijft in cel
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen