Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agente na dodelijk ongeluk: 'Dit was meer dan heftig'

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 20:41

Een agente van politieteam Horst aan de Maas heeft op Facebook een emotioneel bericht gedeeld over de impact van het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag in Horst. Hierbij kwam een meisje van 17 om het leven en vielen er drie gewonden: "Het was meer dan heftig."

Naast de vele reacties op social media op het bericht deelde ook het Operationeel Centrum Politie Limburg het emotionele bericht na een weekend vol ongelukken in Limburg.

Diepe indruk
"Onder andere in Horst, Kerkrade en America vonden verschrikkelijke ongevallen plaats waarbij mensen overleden en zwaargewond raakten. Zulke ongevallen maken diepe indruk op de betrokken hulpverleners van politie, brandweer en ambulance", staat er in het bericht.

Verschil maken
Agente Dana van Rens was samen met collega's van het politieteam als eerste op de plek van het ongeluk in Horst waar een 17-jarig meisje uit Venlo overleed. Dit was twee minuten na de melding. "Ik zal niet in details treden maar het was meer dan heftig. Ondanks onze inzet en die van het ambulance- en brandweerpersoneel konden we haar niet redden. En we hopen vurig dat we voor de rest wel het verschil hebben kunnen maken."

Harde meningen
Het is niet alleen de heftige ervaring die de agente van het hart moet. Vooral de harde meningen over het politieoptreden die op social media worden gegeven, deden haar veel. "Ik hoor hier een verkapt: 'Je had meer moeten doen, je had dit kunnen voorkomen'."

Lees ook: Ongeluk Horst: meisje (17) uit Venlo is dodelijk slachtoffer

Graag anders
"Na twee nachten van nagenoeg geen slaap steekt dit. In ieder geval harder dan normaal", schrijft Van Rens. In het bericht maakt ze duidelijk dat ook de politie te maken heeft met keuzes en werkdruk. "Ook wij zien sommige dingen heel graag anders, dat moge duidelijk zijn."

Denk aan haar
Ze hoopt met het delen van haar gevoelens dat ze een stukje bewustwording bij mensen bereikt. "Er is enorm hard gewerkt en we hadden niets liever gewild dan dat de uitkomst anders was, dat we haar hadden kunnen redden. Want bovenal denk ik aan haar."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen