Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent vervolgd na neerschieten onschuldige

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 7:57

Een agent wordt vervolgd voor het neerschieten van een ongewapende, onschuldige man in Sittard. De man werd in april 2019 aangezien voor een terrorismeverdachte.

Dat meldt De Volkskrant.

Onvoorzichtig
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de politieman die het schot loste 'aanmerkelijk onvoorzichtig' gehandeld, en wordt vervolgd voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. De 21-jarige man raakte gewond aan zijn arm door het schot.

Verbrijzeld
Slachtoffer Rubens Grouwels reed op Koningsnacht met een vriend door Sittard, toen hij door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies aan de kant werd gezet. Het schot veroorzaakte een slagaderlijke bloeding, verbrijzelde zijn bot en beschadigde de zenuw in zijn arm. Ook liep Grouwels een trauma op. Volgens de krant vuurde de agent zijn wapen per ongeluk af, bij het openen van het portier van Grouwels auto.

Lees ook: In arm geschoten 'terrorist' blijkt verkeerde man

Onschuldig
Een paar weken na het incident bleek Grouwels onschuldig te zijn. Hij was het slachtoffer van persoonsverwisseling bij justitie. De echte terrorismeverdachte, een 33-jarige Sittardenaar, werd daarna alsnog aangehouden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen