Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent vervolgd na neerschieten onschuldige

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 7:57

Een agent wordt vervolgd voor het neerschieten van een ongewapende, onschuldige man in Sittard. De man werd in april 2019 aangezien voor een terrorismeverdachte.

Dat meldt De Volkskrant.

Onvoorzichtig
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de politieman die het schot loste 'aanmerkelijk onvoorzichtig' gehandeld, en wordt vervolgd voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. De 21-jarige man raakte gewond aan zijn arm door het schot.

Verbrijzeld
Slachtoffer Rubens Grouwels reed op Koningsnacht met een vriend door Sittard, toen hij door een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies aan de kant werd gezet. Het schot veroorzaakte een slagaderlijke bloeding, verbrijzelde zijn bot en beschadigde de zenuw in zijn arm. Ook liep Grouwels een trauma op. Volgens de krant vuurde de agent zijn wapen per ongeluk af, bij het openen van het portier van Grouwels auto.

Lees ook: In arm geschoten 'terrorist' blijkt verkeerde man

Onschuldig
Een paar weken na het incident bleek Grouwels onschuldig te zijn. Hij was het slachtoffer van persoonsverwisseling bij justitie. De echte terrorismeverdachte, een 33-jarige Sittardenaar, werd daarna alsnog aangehouden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen