Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent te huur in Heuvelland

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 16:59

Inwoners van het Heuvelland konden dinsdag via social media een agent inhuren voor hulp.

Onder de kop Rent-a-Cop vroeg de politie op Facebook waar ze hen mee konden helpen. Een twintigtal inwoners maakte gebruik van het aanbod.

Racen door straat
Mike Austen uit Strabeek meldde zich met een klacht over het verkeer. "We wonen aan een doorgaande weg waar veel kinderen fietsen die naar school gaan", zegt hij. "En we zien vaak gevaarlijke situaties ontstaan omdat auto's door de straat racen. Daarom hebben we gevraagd of er extra gecontroleerd kon worden."

Snelheidscontroles
De politie heeft daarom twee snelheidscontroles gehouden. "We vinden het gewoon belangrijk dat we korte lijntjes houden met de burgers. We willen weten wat ze belangrijk vinden", zegt agent Jorg. "We zijn er immers voor de burgers. Daarnaast nemen we ze een beetje mee in onze dagelijkse werkzaamheden."

Onveilig gevoel
Mensen konden via social media aangeven welke ergernissen aangepakt moeten worden. En die variëren sterk, merkt ook agent Marc. "Mensen melden zich over verkeersoverlast bij scholen en hard rijden. Maar er zijn ook mensen die zich onveilig voelen na een inbraak", zegt hij. "Daar sturen we de wijkagent dan naartoe."

Zichtbaar
Met het project wil de politie ook meer zichtbaar worden op internet. "We doen nu al veel op internet", zegt politieman Jorg. "We plaatsen al berichten op Facebook en Instagram. Dan kunnen ze ons volgen." Dat maakt het volgens hem ook makkelijker om ergernissen kenbaar te maken. "Als ik had moeten bellen, had ik me niet bij de politie gemeld", zegt Austen. "Via Facebook is de stap kleiner."

Bezetting
Voor het Rent-a-Cop project zijn een paar agenten vrij gemaakt. "Het kon nu met de bezetting. Maar dat gaat niet altijd", zegt agent Marc. "We willen dit wel vaker doen. Maar dat hangt van de bezetting af."

Toejuichen
Austen zou het toejuichen als de politie vaker mensen vrijmaakt. "Ik vind het netjes dat er aandacht wordt besteed aan onze problemen. Er zijn natuurlijk meer straten waar de verkeersveiligheid in het geding is. Ik zou het dus erg prettig vinden als ik ze vaker kon huren."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen