Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent schrijft open brief aan vermist meisje (16)

Geplaatst opwoensdag 23 maart 2016 - 15:38

Een politieagent uit Kerkrade heeft op Facebook opzien gebaard met een open brief aan een meisje van 16 dat vermist wordt.

Angela Smeets liep in december vorig jaar weg van huis en is sindsdien spoorloos.

Niet meer veilig
Reden voor Jo Spitz, wijkagent in de Kerkraadse buurt Rolduckerveld, om zich op Facebook tot het meisje te richten. "J
e bent sinds december vorig jaar weg van plaatsen waar jij je niet meer veilig voelde", schrijft de agent.

Hulp
Volgens Spitz zocht Angela tussentijds contact met hem. Het meisje zou hem hebben toevertrouwd dat ze graag hulp wil. "Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die hulp wil verlenen, dit naar jou toe met de beste bedoelingen wil - en zal doen."

Boven water
De diender hoopt dat het vermiste meisje zich snel weer meldt. "Ik doe dan ook een beroep op mensen in je omgeving om je te bewegen contact op te nemen met de politie, de jou bekende instanties of de persoon waar je wel nog vertrouwen in hebt."

Randje van bevoegdheden
Een openbare brief van een politieagent aan iemand die vermist wordt, komt niet vaak voor, weet ook Spitz. "Ik realiseer me dat ik me met dit bericht op het randje van mijn bevoegdheden beweeg", schrijft hij. "Ik doe dit in jouw belang en in de overtuiging dat je in gesprekken met de juiste personen een flinke stap in de richting van jouw toekomst kunt maken."

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen