Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent na bevalling snelweg: 'Dit maakt het politiewerk mooi'

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 13:14

Het was een speciale dienst voor wijkagent Jordy Dresen zondagmiddag. Hij hielp bij een bevalling, die begon op de A2.

"Toen ik bij de auto kwam ter hoogte van Born, was de vrouw al helemaal in paniek. Haar vliezen waren gebroken", vertelt de wijkagent aan L1 Radio. De partner van de vrouw had de auto op de vluchtstrook gezet en de hulpdiensten gebeld.

Eerste ter plaatse
Dresen was een van de eerste agenten die ter plaatse kwam. De agent handelde snel en zette de man en het zoontje, dat op de achterbank zat, in een politieauto. "Het was niet veilig om daar te bevallen. Ik ben toen zo snel mogelijk naar een hotel gereden met de vrouw waar het personeel met handdoeken en water klaarstond", zegt Dresen.

Lees ook: Vrouw bevalt van gezonde zoon langs snelweg A2

Verloskundige
Omdat er nog geen ambulance en verloskundige ter plaatse waren, kreeg de agent hulp via de portofoon. "Ik ben agent, ik werk niet bij de ambulance, dus zoveel weet ik er niet van." Net voordat de gezonde baby werd geboren, kwam de verloskundige aan.

Politiewerk zo mooi
Dit was geen gewone dienst voor de agent. "Ik ben nog helemaal van het padje." De agent heeft al best wat reacties ontvangen. "Dit maakt het politiewerk zo mooi. Hier kan je echt het verschil maken", vertelt Dresen trots.

De wijkagent heeft nog geen contact gehad met de ouders van het pasgeboren jongetje. Een carrière move, bijvoorbeeld naar de ambulance na deze bijzondere gebeurtenis zit er niet in: "Ik blijf gewoon agent", sluit Dresen af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen