Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent mishandeld tijdens optreden zaate hermenie

Geplaatst opzondag 16 februari 2020 - 20:02

Tijdens een optreden van een zaate hermenie op de Stokstraat in Maastricht, is zaterdagavond een agent mishandeld.

Dat meldt de politie.

Geslagen
De zaate hermenie zorgde volgens de politie voor meerdere meldingen van geluidsoverlast. Toen agenten kwamen vragen of het minder luidruchtig kon, werden ze geconfronteerd met weerwoord en weerstand. Toen versterking arriveerde, werd een agent door een van de aanwezigen geslagen.

Instrumenten kapotgemaakt
Volgens de zaate hermenie was het machtsvertoon waarmee de politie kwam aanzetten, overdreven. "Twee dames van de politie kwamen aangelopen en pakten instrumenten van muzikanten af, zonder verdere uitleg", laat een van de omstanders weten op Facebook. "Dat roept natuurlijk agressie op. Er zijn verschillende instrumenten kapotgemaakt. Dit heeft niks meer met handhaven te maken."

Opgepakt
De man die de klap uitdeelde, een 32-jarige man uit Gronsveld, is door de politie aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen