Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent mishandeld tijdens optreden zaate hermenie

Geplaatst opzondag 16 februari 2020 - 20:02

Tijdens een optreden van een zaate hermenie op de Stokstraat in Maastricht, is zaterdagavond een agent mishandeld.

Dat meldt de politie.

Geslagen
De zaate hermenie zorgde volgens de politie voor meerdere meldingen van geluidsoverlast. Toen agenten kwamen vragen of het minder luidruchtig kon, werden ze geconfronteerd met weerwoord en weerstand. Toen versterking arriveerde, werd een agent door een van de aanwezigen geslagen.

Instrumenten kapotgemaakt
Volgens de zaate hermenie was het machtsvertoon waarmee de politie kwam aanzetten, overdreven. "Twee dames van de politie kwamen aangelopen en pakten instrumenten van muzikanten af, zonder verdere uitleg", laat een van de omstanders weten op Facebook. "Dat roept natuurlijk agressie op. Er zijn verschillende instrumenten kapotgemaakt. Dit heeft niks meer met handhaven te maken."

Opgepakt
De man die de klap uitdeelde, een 32-jarige man uit Gronsveld, is door de politie aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen