Overslaan en naar de inhoud gaan

'Agent mishandeld? Mijn vriend kreeg de klappen'

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 11:14

De man die vrijdagavond in Meerssen werd aangehouden voor mishandeling van een agent, is zèlf door de politie mishandeld.

Dat zegt in ieder geval zijn vriendin tegen L1, waarbij ze foto's levert als bewijs.

Geboeid en geschopt
"De politie zegt dat mijn vriend een agent van achteren op zijn hoofd heeft geslagen, maar de politie heeft de eerste klap uitgedeeld", zegt ze drie dagen na het incident. "De politie kwam vertellen dat de muziek uit moest. Mijn vriend kwam op ze af, en een van de agenten sloeg hem daarbij met de woorden 'Blijf weg, ik hoef geen corona van jou.' Daarna hebben ze hem tegen de grond gewerkt, geboeid en daarna nog geslagen en geschopt."

Hoofdwond
Op foto's is te zien dat de man een flinke hoofdwond heeft, en striemen op zijn armen en rug. De hoofdwond is vrijdagavond nog in het ziekenhuis gehecht, voordat de man werd overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht.

Lees ook: Agent mishandeld na melding geluidsoverlast

Gevallen
Volgens de politie klopt het inderdaad dat de Meerssenaar gewond raakte bij het politiebezoek, maar kwam dat door een val. "Wat ik kan nagaan heeft verdachte een agent geslagen, maar is de man gevallen toen de agent die slag wilde afweren", aldus een woordvoerster. "Daarbij zullen ook wel de striemen op zijn armen en rug zijn ontstaan."

Klacht
Volgens de vriendin heeft de man verschillende kneuzingen en kan hij een van zijn armen voorlopig niet gebruiken. "De dokter heeft gezegd dat we daar volgende week nog naar moeten laten kijken." Ze heeft aangekondigd een klacht in te dienen bij de politie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen