Overslaan en naar de inhoud gaan

'Agent greep mogelijk niet in vlak voor Pinkpopdrama'

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 10:48

De advocaat van de man die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk tijdens Pinkpop 2018 wil dat een agent wordt opgeroepen voor het onderzoek en wordt gehoord.

De agent reed volgens de advocaat enkele minuten voor het Pinkpopdrama voorbij de locatie waar het dodelijke ongeval gebeurde.

Onderzoek
Dat zei advocaat Raimon Maessen vrijdag tijdens de eerste zitting van de rechtszaak over het dodelijk incident. Volgens Maessen heeft de verbalisant waarschijnlijk de mensen op de weg zien zitten. "Wat heeft hij gezien? Heeft de agent ingegrepen? Of niet?", vroeg de advocaat tijdens de zaak. Hij wil dat de agent gehoord wordt en dat de verklaringen worden meegenomen in het onderzoek.

Afwezig
De verdachte was zelf niet aanwezig op de zitting. Het zou te emotioneel voor hem zijn. Volgens zijn advocaat komt de man op latere zittingen wel opdagen.

Telefoon
Tijdens de zitting vrijdag werd ook duidelijk dat het Openbaar Ministerie er niet in is geslaagd de telefoon van de verdachte uit te lezen. Volgens de verdachte is hij zijn pincode kwijt en zonder die code lukt het niet om te onderzoeken welke berichten de man verstuurde na de aanrijding en met wie hij belde. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het onderzoek. De man reed na de dodelijke aanrijding door. Hij ging werken, belde zijn baas en zijn moeder met de melding dat 'er iets ergs gebeurd is' en meldde zich pas uren later bij de politie.

Geen alcohol en drugs
Volgens Maessen heeft de verdachte niet te hard gereden en ook geen alcohol of drugs in zijn bloed gehad. Het OM trekt dit in twijfel omdat pas uren na het ongeval een bloedtest van de verdachte kon worden afgenomen. Volgens de advocaat was hij in shock en is hij in paniek naar huis gereden.

Pinkpop
Het ongeval gebeurde op 18 juni vorig jaar. Pinkpop 2018 was net afgelopen toen de Mensheggerweg werd vrijgegeven voor verkeer. Op de weg zat echter nog een groepje festivalgangers om na te genieten. De verdachte reed met zijn auto in op dit groepje. Het gevolg: een dode en drie gewonden.

Beelden van het onderzoek na de fatale aanrijding op 18 juni in Landgraaf

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen