Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Agent geraakt door afgeketste kogel op schietbaan

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 20:22

Op de schietbaan van de politie in Sevenum is onlangs een kogel afgeketst en vervolgens tegen de gehoorbescherming van een agent aangekomen.

Dat laat politiebond ACP weten. De bond maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid op diverse schietbanen.

Toelichting
In Den Bosch en Kerkrade zijn bovendien schietbanen afgekeurd wegens problemen, meldt de ACP. Volgens de bond heeft de politieleiding die problemen nauwelijks toegelicht.

Afgeketst
De korpsleiding van de politie bevestigt dat in Sevenum eind mei onderzoek is gedaan nadat een projectiel "mogelijk was afgeketst". De schietbaan werd tijdelijk gesloten, maar is inmiddels weer open. Volgens een woordvoerder van de Nationale Politie waren er onderhoudsproblemen en zijn enkele technische aanpassingen gedaan.

Weggewerkt
Op de locatie in Kerkrade is achterstallig onderhoud weggewerkt "om de veiligheid te waarborgen". Daar kunnen agenten vanaf maandag hun schietvaardigheid weer oefenen. De schietbaan in Den Bosch is tijdelijk buiten gebruik voor onderzoek naar de veiligheid. Daaruit moet blijken of materialen zijn verouderd.

Ontbreken informatie
Vakbond ACP mist informatie over hoe precies is vastgesteld dat de banen weer veilig te gebruiken zijn. "Als ACP vinden we dat collega's wel recht hebben op die informatie. Tenslotte gaat het om hun veiligheid." De bond heeft in een brief opheldering gevraagd aan de korpsleiding.

Kogelvanger
Over het incident in Sevenum zegt de ACP dat de kogel is afgeketst op het hard geworden zand van de kogelvanger op de baan. De toplaag van dat zand wordt weliswaar regelmatig omgewoeld, maar dat zou niet diep genoeg zijn gebeurd. Politiemensen zouden een teamchef hebben gewaarschuwd voor de risico's. "Met dat advies lijkt niets te zijn gedaan."

De woordvoerder van de korpsleiding zegt hier niet mee bekend te zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen