Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent een jaar op non-actief voor misbruik politiesysteem

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 11:29

De 41-jarige agent Coen van W. staat al bijna een jaar op non-actief. Hij wordt verdacht van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.

Op 1 november 2018 werd de inspecteur uit Elsloo aangehouden. Zijn advocaat bevestigt dat hij daarna niet meer heeft gewerkt.

Lees ook: Politieman opgepakt voor lekken en hacken

Niks voor criminelen
Ten tijde van zijn arrestatie werd nog onderzocht of Coen informatie doorspeelde naar criminelen. "Maar uit onderzoek is gebleken dat daar geen sprake van is geweest", zegt een woordvoerster van justitie. "Hij wordt wel vervolgd voor computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim."

Privézaken opgezocht
Coen zou jarenlang voor privézaken in politiesystemen hebben gesnuffeld. Waar hij precies naar zocht, is niet bekendgemaakt. De inspecteur werkte in Sittard, nadat hij eerder een tijd op het bureau in Roermond had gewerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de agent voor de rechter moet verschijnen, bevestigen justitie en zijn advocaat Suzanne Kurvers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen