Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent een jaar op non-actief voor misbruik politiesysteem

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 11:29

De 41-jarige agent Coen van W. staat al bijna een jaar op non-actief. Hij wordt verdacht van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.

Op 1 november 2018 werd de inspecteur uit Elsloo aangehouden. Zijn advocaat bevestigt dat hij daarna niet meer heeft gewerkt.

Lees ook: Politieman opgepakt voor lekken en hacken

Niks voor criminelen
Ten tijde van zijn arrestatie werd nog onderzocht of Coen informatie doorspeelde naar criminelen. "Maar uit onderzoek is gebleken dat daar geen sprake van is geweest", zegt een woordvoerster van justitie. "Hij wordt wel vervolgd voor computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim."

Privézaken opgezocht
Coen zou jarenlang voor privézaken in politiesystemen hebben gesnuffeld. Waar hij precies naar zocht, is niet bekendgemaakt. De inspecteur werkte in Sittard, nadat hij eerder een tijd op het bureau in Roermond had gewerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de agent voor de rechter moet verschijnen, bevestigen justitie en zijn advocaat Suzanne Kurvers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen