Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent een jaar op non-actief voor misbruik politiesysteem

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 11:29

De 41-jarige agent Coen van W. staat al bijna een jaar op non-actief. Hij wordt verdacht van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.

Op 1 november 2018 werd de inspecteur uit Elsloo aangehouden. Zijn advocaat bevestigt dat hij daarna niet meer heeft gewerkt.

Lees ook: Politieman opgepakt voor lekken en hacken

Niks voor criminelen
Ten tijde van zijn arrestatie werd nog onderzocht of Coen informatie doorspeelde naar criminelen. "Maar uit onderzoek is gebleken dat daar geen sprake van is geweest", zegt een woordvoerster van justitie. "Hij wordt wel vervolgd voor computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim."

Privézaken opgezocht
Coen zou jarenlang voor privézaken in politiesystemen hebben gesnuffeld. Waar hij precies naar zocht, is niet bekendgemaakt. De inspecteur werkte in Sittard, nadat hij eerder een tijd op het bureau in Roermond had gewerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de agent voor de rechter moet verschijnen, bevestigen justitie en zijn advocaat Suzanne Kurvers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen