Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent een jaar op non-actief voor misbruik politiesysteem

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 11:29

De 41-jarige agent Coen van W. staat al bijna een jaar op non-actief. Hij wordt verdacht van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim.

Op 1 november 2018 werd de inspecteur uit Elsloo aangehouden. Zijn advocaat bevestigt dat hij daarna niet meer heeft gewerkt.

Lees ook: Politieman opgepakt voor lekken en hacken

Niks voor criminelen
Ten tijde van zijn arrestatie werd nog onderzocht of Coen informatie doorspeelde naar criminelen. "Maar uit onderzoek is gebleken dat daar geen sprake van is geweest", zegt een woordvoerster van justitie. "Hij wordt wel vervolgd voor computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim."

Privézaken opgezocht
Coen zou jarenlang voor privézaken in politiesystemen hebben gesnuffeld. Waar hij precies naar zocht, is niet bekendgemaakt. De inspecteur werkte in Sittard, nadat hij eerder een tijd op het bureau in Roermond had gewerkt.

Het is nog niet bekend wanneer de agent voor de rechter moet verschijnen, bevestigen justitie en zijn advocaat Suzanne Kurvers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen