Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent die info lekte aan Piet van Pol onterecht ontslagen

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 14:18

Rechercheur John V, die vertrouwelijke politie-informatie verstrekte aan de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, is onterecht ontslagen.

Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Maastricht dinsdag beslist.

Geen verhouding
De rechtbank bevestigt wel dat er sprake is van plichtsverzuim en dat de rechercheur de vertrouwelijke informatie niet met Piet van Pol had mogen delen. Maar het strafontslag staat niet in verhouding tot het vergrijp.

Info gemaild
John V. werd in 2012 benaderd door zijn kennis Van Pol omdat de projectontwikkelaar het vermoeden had dat hij werd opgelicht door buitenlandse zakenpartners. De rechercheur deed op verzoek van Van Pol navraag en stuurde die, via de dienstmail, naar Van Pol. Toen dat aan het licht kwam, werd de agent de laan uitgestuurd.

Schijn van belangenverstrengeling
De rechtbank concludeert dat de politieman de informatie niet had mogen delen. O
ok wordt hem verweten dat hij de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt. Maar hij heeft van de vertrouwelijke informatie geen oneigenlijk gebruik gemaakt, zo oordeelt de rechter. Piet van Pol heeft volgens de rechtbank geen voordeel gehad van de verstrekte informatie.

In de zaak-Jos van Rey werd Van Pol later veroordeeld voor het omkopen van twee Roermondse wethouders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen