Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent aangereden in Maastricht, achtervolging tot Valkenburg

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 18:05

De politie heeft zes personen aangehouden nadat er met een auto was ingereden op een agent.

De agent wilde in Maastricht rond 15:00 uur het voertuig controleren bij winkelcentrum Brusselse Poort. Vervolgens kwam het tot een achtervolging die eindigde in Valkenburg.

Drugs
Het vermoeden bestond dat de auto gebruikt werd voor drugshandel. De agent werd aangereden toen hij uit het politievoertuig stapte en raakte daarbij dusdanig gewond, dat hij naar het ziekenhuis moest. De agent is niet ernstig gewond, maar ligt wel in het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar.

Klemgereden
De auto ging er intussen vandoor richting Valkenburg en werd achtervolgd door een tweede politievoertuig. Daar werden de vluchters door de politie klemgereden op de Nieuweweg.

Poging tot doodslag
De bestuurder van de personenauto is aangehouden voor poging tot doodslag. De andere verdachten zijn aangehouden voor bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit. Een deel van de aanhoudingen was in Valkenburg, de andere verdachten werden al in Maastricht opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen