Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent aangereden in Maastricht, achtervolging tot Valkenburg

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 18:05

De politie heeft zes personen aangehouden nadat er met een auto was ingereden op een agent.

De agent wilde in Maastricht rond 15:00 uur het voertuig controleren bij winkelcentrum Brusselse Poort. Vervolgens kwam het tot een achtervolging die eindigde in Valkenburg.

Drugs
Het vermoeden bestond dat de auto gebruikt werd voor drugshandel. De agent werd aangereden toen hij uit het politievoertuig stapte en raakte daarbij dusdanig gewond, dat hij naar het ziekenhuis moest. De agent is niet ernstig gewond, maar ligt wel in het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar.

Klemgereden
De auto ging er intussen vandoor richting Valkenburg en werd achtervolgd door een tweede politievoertuig. Daar werden de vluchters door de politie klemgereden op de Nieuweweg.

Poging tot doodslag
De bestuurder van de personenauto is aangehouden voor poging tot doodslag. De andere verdachten zijn aangehouden voor bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit. Een deel van de aanhoudingen was in Valkenburg, de andere verdachten werden al in Maastricht opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen