Overslaan en naar de inhoud gaan

Agent aangereden in Maastricht, achtervolging tot Valkenburg

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 18:05

De politie heeft zes personen aangehouden nadat er met een auto was ingereden op een agent.

De agent wilde in Maastricht rond 15:00 uur het voertuig controleren bij winkelcentrum Brusselse Poort. Vervolgens kwam het tot een achtervolging die eindigde in Valkenburg.

Drugs
Het vermoeden bestond dat de auto gebruikt werd voor drugshandel. De agent werd aangereden toen hij uit het politievoertuig stapte en raakte daarbij dusdanig gewond, dat hij naar het ziekenhuis moest. De agent is niet ernstig gewond, maar ligt wel in het ziekenhuis. Hij is aanspreekbaar.

Klemgereden
De auto ging er intussen vandoor richting Valkenburg en werd achtervolgd door een tweede politievoertuig. Daar werden de vluchters door de politie klemgereden op de Nieuweweg.

Poging tot doodslag
De bestuurder van de personenauto is aangehouden voor poging tot doodslag. De andere verdachten zijn aangehouden voor bezit van verdovende middelen en verboden wapenbezit. Een deel van de aanhoudingen was in Valkenburg, de andere verdachten werden al in Maastricht opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen