Overslaan en naar de inhoud gaan

Agendaconflict in America: Allerzielen of slotconcert?

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 18:15

Waar in de meeste Limburgse parochies dit weekend Allerzielen wordt gevierd, heeft de Sint Josephparochie in America die viering al achter de rug.

Sinds jaar en dag verplaatst de kerk in America de Allerzielenviering.

Agendaconflict
Het traditionele Slotconcert van Rowwen Hèze en het aansluitende Zondag in het Zuiden gaat al bijna tien jaar niet meer samen met de kerkelijke viering in het eerste weekend van november. "Dat doen we om praktische redenen," vertelt Mart Derks. De kerkcoördinator van de Sint Jozephparochie vindt niet dat het geloof wijkt voor de muziek.

Fanfare
"De fanfare speelt tijdens de processie naar het kerkhof en de gravenzegening. Daarom houden wij de Allerzielenviering dit weekend niet omdat Rowwen Heze altijd het eerste weekend van november het Slotconcert houdt. De leden van de fanfare en kerkgangers uit America kunnen dan naar Zondag in het Zuiden en een week eerder naar de Allerzielenviering."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen