Overslaan en naar de inhoud gaan

Agendaconflict in America: Allerzielen of slotconcert?

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 18:15

Waar in de meeste Limburgse parochies dit weekend Allerzielen wordt gevierd, heeft de Sint Josephparochie in America die viering al achter de rug.

Sinds jaar en dag verplaatst de kerk in America de Allerzielenviering.

Agendaconflict
Het traditionele Slotconcert van Rowwen Hèze en het aansluitende Zondag in het Zuiden gaat al bijna tien jaar niet meer samen met de kerkelijke viering in het eerste weekend van november. "Dat doen we om praktische redenen," vertelt Mart Derks. De kerkcoördinator van de Sint Jozephparochie vindt niet dat het geloof wijkt voor de muziek.

Fanfare
"De fanfare speelt tijdens de processie naar het kerkhof en de gravenzegening. Daarom houden wij de Allerzielenviering dit weekend niet omdat Rowwen Heze altijd het eerste weekend van november het Slotconcert houdt. De leden van de fanfare en kerkgangers uit America kunnen dan naar Zondag in het Zuiden en een week eerder naar de Allerzielenviering."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen