Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Afzien: danser danst van Heerlen naar Maastricht

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 21:59

Een opmerkelijk kunstproject van danser en choreograaf Joost Vrouenraets: hij danst in acht uur van Heerlen helemaal naar Maastricht.

De tocht van 25 kilometer moet plaatsvinden op zondag 20 september en staat in het teken van muziekfestival Musica Sacra, dat in het teken staat van 'de weg'.

Dansmarathon
De dansmarathon start om 10:00 uur 's ochtends bij het Thermenmuseum in Heerlen en eindigt -als alles voorspoedig verloopt- om 16:00 uur op het Vrijthof in Maastricht. De uit Heerlen afkomstige Joost Vrouenraets wordt onderweg bijgestaan door percussionist Wouter Gulikers. Die zal hem vanaf een paardenkar vooruit trommelen. "Ik draag onderweg een hartslagmeter. De percussionist kan die uitlezen en zo het ritme van mijn hartslag volgen met de muziek", legt Vrouenraets uit.

Live
Mensen die de 'tour de dance' willen volgen kunnen niet alleen langs de route wachten, maar ook online terecht. De danser wordt acht uur lang gevolgd door een cameraploeg en de tocht wordt live uitgezonden op internet. "Het is een hele onderneming, we moeten de route op het kwartier precies afleggen zodat alles kan worden afgezet."

Getraind
Bang voor uitputting is Vrouenraets niet; onderweg krijgt hij af en toe vloeibaar eten toegestopt door een assistent. Hij heeft bovendien maanden getraind voor de danstocht. "Een vriend van me is bokser en triatleet, hij heeft me klaargestoomd. Ik heb het beest bij zijn kloten, ik ben er klaar voor."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

25 kilometer dansen van Heerlen naar Maastricht
Dansmarathon Joost Vrouenraets na 28 kilometer voorbij
LIVE: 28 km dansen van Heerlen naar Maastricht
Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis
Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen