Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afvalverwerker moet bijna 270.000 euro terugbetalen'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 21:28

Twee bestuurders van het inmiddels failliete afvalwerkingsbedrijf Milieu Service Zuid (MSZ) moeten een bedrag van 269.946 euro terugbetalen aan de Staat, als het aan de officier van justitie ligt.

Maandag eiste justitie in de rechtbank van Den Bosch dat de man en vrouw het bedrag moeten terugbetalen, omdat zij dit hebben verkregen uit 'criminele activiteiten'.

Illegale besparing
Het tweetal, een 57-jarige man en een 55-jarige vrouw, zou bij het afvalverwerkingsbedrijf in Maasbracht duizenden tonnen meer afval hebben opgeslagen dan volgens de vergunning was toegestaan. Dit om te besparen op afvoerkosten. Justitie is van mening dat het bedrijf hieruit financieel voordeel heeft gehaald, een winst van 269.946 euro, en dit bedrag terug moeten betalen aan de Staat.

Miljoenen kilo's afval
Daarnaast zou het tweetal door het overschrijden van de vergunning de omgeving in gevaar hebben gebracht. In 2015 werd een broei, een verhoogde temperatuur, vastgesteld in een afvalberg op het terrein. De gemeente Maasgouw heeft toen uit veiligheidsredenen tien miljoen kilo afval verwijderd.

Lees ook: Tien miljoen kilo afval terecht weggehaald

Werkstraf
Naast het betalen van het geldbedrag, eist justitie tegen de twee bestuurders ook een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met daarbij een proeftijd van twee jaar.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen