Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afvalverwerker moet bijna 270.000 euro terugbetalen'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 21:28

Twee bestuurders van het inmiddels failliete afvalwerkingsbedrijf Milieu Service Zuid (MSZ) moeten een bedrag van 269.946 euro terugbetalen aan de Staat, als het aan de officier van justitie ligt.

Maandag eiste justitie in de rechtbank van Den Bosch dat de man en vrouw het bedrag moeten terugbetalen, omdat zij dit hebben verkregen uit 'criminele activiteiten'.

Illegale besparing
Het tweetal, een 57-jarige man en een 55-jarige vrouw, zou bij het afvalverwerkingsbedrijf in Maasbracht duizenden tonnen meer afval hebben opgeslagen dan volgens de vergunning was toegestaan. Dit om te besparen op afvoerkosten. Justitie is van mening dat het bedrijf hieruit financieel voordeel heeft gehaald, een winst van 269.946 euro, en dit bedrag terug moeten betalen aan de Staat.

Miljoenen kilo's afval
Daarnaast zou het tweetal door het overschrijden van de vergunning de omgeving in gevaar hebben gebracht. In 2015 werd een broei, een verhoogde temperatuur, vastgesteld in een afvalberg op het terrein. De gemeente Maasgouw heeft toen uit veiligheidsredenen tien miljoen kilo afval verwijderd.

Lees ook: Tien miljoen kilo afval terecht weggehaald

Werkstraf
Naast het betalen van het geldbedrag, eist justitie tegen de twee bestuurders ook een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met daarbij een proeftijd van twee jaar.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen