Overslaan en naar de inhoud gaan

Afvalhelden in het zonnetje gezet

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 19:40

Deze week is het de Week van de Afvalhelden. Dat zijn de mannen en vrouwen die het werk doen waar veel mensen niet aan moeten denken. Zij worden nu in het zonnetje gezet.

Werknemers in de afvalbranche horen net zo goed bij de vitale beroepen als de zorgmedewerkers of de leraren. Zij zorgen er immers voor dat het afval opgeruimd wordt en onze straten schoon blijven. Daarom worden ze deze week in het zonnetje gezet in de Week van de Afvalhelden.

Droombaan
Volgens vuilnisman Jonnathan Murai is het een wereldbaan. "Ik word gelukkig van het opruimen", zegt Murai. "Als we langs zijn geweest, kijk ik om en denk ik 'zo dat ziet er weer opgeruimd uit'." Murai is een van de vele mannen en vrouwen die er dagelijks voor zorgen dat het vuilnis wordt opgehaald.

Negatief
Murai en zijn collega's zijn blij met deze speciale week. "Mensen zijn vaak snel geïrriteerd als wij ergens rijden en ze kunnen er niet gelijk langs", vertelt vuilniswagenchauffeur Mikeson Geerman. "En als je dan met je grote vrachtwagen ruimte voor zo iemand probeert te maken, krijg je als bedankje een middelvinger." Murai vult aan: "Mensen moet niet zo gehaast zijn. Tover gewoon een smile op je gezicht".

Toch krijgen de vuilnismannen ook genoeg steun van mensen langs de kant: "Soms krijg je een kop koffie of iets fris aangeboden", zegt Geerman. "Het leukste zijn de kinderen", aldus Murai. "Die zijn altijd blij om ons te zien en dan doen wij een duimpje omhoog. Het mooiste wat er is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen