Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Afvalbrand onder controle: rook en stankoverlast nemen af

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 5:01

In de nacht van maandag op dinsdag is de brandweer gealarmeerd voor een felle brand bij een afvalverwerker in Sittard.

Even voor 03:30 uur kreeg de brandweer een melding dat er brand woedde bij het bedrijf aan de Nieuwstadterweg.

Felle brand
Eenmaal ter plekke bleek een berg puin in lichterlaaie te staan. Er kwam veel rook vrij bij de felle brand. De brandweer had, met behulp van hoogwerkers, uren nodig om de brand onder controle te krijgen.

Stank
De afvalbrand kan voor stankoverlast zorgen. De brandweer adviseerde direct om ramen en deuren gesloten te houden. Uit meting is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn vrijgekomen. Toch kan het in de richting van Nieuwstad, Echt-Susteren naar brand ruiken, meldt de brandweer.

Blussen
De oorzaak van de brand is niet bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De brandweer verwacht dat zij rond 09:00 uur kan inrukken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen