Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Afvalbrand onder controle: rook en stankoverlast nemen af

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 5:01

In de nacht van maandag op dinsdag is de brandweer gealarmeerd voor een felle brand bij een afvalverwerker in Sittard.

Even voor 03:30 uur kreeg de brandweer een melding dat er brand woedde bij het bedrijf aan de Nieuwstadterweg.

Felle brand
Eenmaal ter plekke bleek een berg puin in lichterlaaie te staan. Er kwam veel rook vrij bij de felle brand. De brandweer had, met behulp van hoogwerkers, uren nodig om de brand onder controle te krijgen.

Stank
De afvalbrand kan voor stankoverlast zorgen. De brandweer adviseerde direct om ramen en deuren gesloten te houden. Uit meting is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn vrijgekomen. Toch kan het in de richting van Nieuwstad, Echt-Susteren naar brand ruiken, meldt de brandweer.

Blussen
De oorzaak van de brand is niet bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De brandweer verwacht dat zij rond 09:00 uur kan inrukken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen