Overslaan en naar de inhoud gaan

Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 22:19

De curator van het failliete Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht heeft twijfels over het harde ingrijpen door de gemeente Maasgouw bij het afvalbedrijf.

De gemeente greep volgens burgemeester Stef Strous in vanwege het risico op brand door broeiend afval.

Overdreven
Curator Elly Stals is er nog niet geheel van overtuigd dat het echt noodzakelijk was dat Maasgouw meteen afval liet weghalen bij het afvalbedrijf.
Directeur Erik Davids van MSZ gaat nog een stapje verder. Hij vindt het ingrijpen waartoe Maasgouw dit voorjaar besloot overdreven. Hij heeft bij de gemeente Maasgouw beroep aangetekend tegen de harde aanpak. Uiteindelijk wil hij via juridische weg het ingrijpen aanvechten en wil hij geleden schade proberen te verhalen op de gemeente.

Vraagtekens
Als de rechter uiteindelijk vraagtekens zou zetten bij de harde aanpak, dan zijn er ook vraagtekens te zetten bij de rekening die de gemeente neerlegt bij het bedrijf, meent Stals. Maasgouw heeft vooralsnog een rekening van drie ton voor het laten weghalen van afval neergelegd bij de firma. Door het broeiende afval bestond er volgens de gemeente een serieus brandgevaar.

A2 afgesloten
Burgemeester Strous stelt dat de brandweer hem erop had gewezen dat het blussen van brand door de grote hoeveelheid afval onmogelijk was. "Er was sprake van een onaanvaardbaar risico. Bij een brand bestaat het gevaar dat de A2 dagenlang moet worden afgesloten." Het Functioneel Parket liet in april weten dat het MSZ verdenkt van het overtreden van milieuregels. Het afvalbedrijf werd begin juni failliet verklaard. Davids wijt het faillissement mede aan het harde ingrijpen van de gemeente.

Lees ook: Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen