De curator van het failliete Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht heeft twijfels over het harde ingrijpen door de gemeente Maasgouw bij het afvalbedrijf.
De gemeente greep volgens burgemeester Stef Strous in vanwege het risico op brand door broeiend afval.
Overdreven
Curator Elly Stals is er nog niet geheel van overtuigd dat het echt noodzakelijk was dat Maasgouw meteen afval liet weghalen bij het afvalbedrijf. Directeur Erik Davids van MSZ gaat nog een stapje verder. Hij vindt het ingrijpen waartoe Maasgouw dit voorjaar besloot overdreven. Hij heeft bij de gemeente Maasgouw beroep aangetekend tegen de harde aanpak. Uiteindelijk wil hij via juridische weg het ingrijpen aanvechten en wil hij geleden schade proberen te verhalen op de gemeente.
Vraagtekens
Als de rechter uiteindelijk vraagtekens zou zetten bij de harde aanpak, dan zijn er ook vraagtekens te zetten bij de rekening die de gemeente neerlegt bij het bedrijf, meent Stals. Maasgouw heeft vooralsnog een rekening van drie ton voor het laten weghalen van afval neergelegd bij de firma. Door het broeiende afval bestond er volgens de gemeente een serieus brandgevaar.
A2 afgesloten
Burgemeester Strous stelt dat de brandweer hem erop had gewezen dat het blussen van brand door de grote hoeveelheid afval onmogelijk was. "Er was sprake van een onaanvaardbaar risico. Bij een brand bestaat het gevaar dat de A2 dagenlang moet worden afgesloten." Het Functioneel Parket liet in april weten dat het MSZ verdenkt van het overtreden van milieuregels. Het afvalbedrijf werd begin juni failliet verklaard. Davids wijt het faillissement mede aan het harde ingrijpen van de gemeente.
Lees ook: Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar.