Overslaan en naar de inhoud gaan

Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 22:19

De curator van het failliete Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht heeft twijfels over het harde ingrijpen door de gemeente Maasgouw bij het afvalbedrijf.

De gemeente greep volgens burgemeester Stef Strous in vanwege het risico op brand door broeiend afval.

Overdreven
Curator Elly Stals is er nog niet geheel van overtuigd dat het echt noodzakelijk was dat Maasgouw meteen afval liet weghalen bij het afvalbedrijf.
Directeur Erik Davids van MSZ gaat nog een stapje verder. Hij vindt het ingrijpen waartoe Maasgouw dit voorjaar besloot overdreven. Hij heeft bij de gemeente Maasgouw beroep aangetekend tegen de harde aanpak. Uiteindelijk wil hij via juridische weg het ingrijpen aanvechten en wil hij geleden schade proberen te verhalen op de gemeente.

Vraagtekens
Als de rechter uiteindelijk vraagtekens zou zetten bij de harde aanpak, dan zijn er ook vraagtekens te zetten bij de rekening die de gemeente neerlegt bij het bedrijf, meent Stals. Maasgouw heeft vooralsnog een rekening van drie ton voor het laten weghalen van afval neergelegd bij de firma. Door het broeiende afval bestond er volgens de gemeente een serieus brandgevaar.

A2 afgesloten
Burgemeester Strous stelt dat de brandweer hem erop had gewezen dat het blussen van brand door de grote hoeveelheid afval onmogelijk was. "Er was sprake van een onaanvaardbaar risico. Bij een brand bestaat het gevaar dat de A2 dagenlang moet worden afgesloten." Het Functioneel Parket liet in april weten dat het MSZ verdenkt van het overtreden van milieuregels. Het afvalbedrijf werd begin juni failliet verklaard. Davids wijt het faillissement mede aan het harde ingrijpen van de gemeente.

Lees ook: Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen