Overslaan en naar de inhoud gaan

Aftrap Serious Request Heerlen trekt 11.000 mensen

Geplaatst opvrijdag 18 december 2015 - 21:40

De sluiting van het Glazen Huis in Heerlen heeft vrijdagavond zo'n 11.000 mensen op de been gebracht.

Het drukst was het rond 20:00 uur, vlak voordat de drie dj's van 3FM werden opgesloten in de studio op het Pancratiusplein.

Hekken dicht
Vlak voor de officiële start van Serious Request gingen de hekken op het Pancratiusplein en de Bongerd dicht omdat beide pleinen te vol dreigden te worden. De gemeente Heerlen spreekt van een succes, maar kan nog niet melden of er zich incidenten hebben voorgedaan. "Er heerst een heel goede sfeer met blije, trotse mensen", aldus een woordvoerster.

Op slot
De Britse singer-songwriter James Morrison en zangeres Ilse DeLange van The Common Linnets draaiden vrijdagavond de deur van het Glazen Huis in Heerlen op slot. 3FM-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering maken hier tot aan kerstavond radio en televisie, zonder dat ze daarbij eten.

Half miljoen
De actie staat dit jaar in het teken van kinderen in oorlogsgebieden. Het is voor het eerst dat het Glazen Huis in Limburg staat. De gemeente verwacht gedurende de actieweek zo'n half miljoen mensen in Heerlen.

Wil jij niets missen van Serious Request in Heerlen?
Volg hier alle gebeurtenissen in en rond het Glazen Huis op de voet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Breda volgt Heerlen op als gaststad Glazen Huis
Kerst Kerstmarkt Winter
Kerstmarkt Heerlen keert na vijftien jaar weer terug
ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
'Heel Limburg trots op het Glazen Huis in Heerlen'
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen