Overslaan en naar de inhoud gaan

Afstudeerwerk gesloopt door dierenactivisten

Geplaatst opdinsdag 5 juli 2016 - 18:32

Ruim tweehonderd levende wormen, stervend aan vishaken in een kamer. Kunst of niet?

Niet als het aan de dierenrechtenactivisten van 'Active for Justice' ligt. Als protestactie zijn alle lijnen doorgeknipt en is het kunstwerk gesloopt.

Tentoonstelling
In een expositie van de kunstacademie van
Zuyd Hogeschool in Maastricht (Academy of Fine Arts en Design) heeft kunstenares Yaël Wolfs volgens de dierenactivisten de levende wormen tentoongesteld.

Sprake van leed
Volgens
Active for Justice, een nieuwe, Maastrichtse dierenrechtenbeweging, zouden de gespietste wormen de expositie niet overleven en was er sprake van leed. De activisten noemen het onacceptabel dat levend materiaal wordt gebruikt voor een kunst.

Grafkaarsen
"Helaas is het niet gelukt om ook maar een van de 220 wormen te redden. In plaats van deze expositie zijn er een paar
grafkaarsen achter gelaten", schrijft de actiegroep op Facebook. Zuyd Hogeschool wil niet op de actie reageren en wuift het voorval weg. De kunstenares komt binnenkort met een schriftelijke verklaring.

Vernield kunstwerk Maastricht 5 juli 2016
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vernieling wormenkunstwerk: 'Grens is overschreden'
Studierichting iArts van Zuyd Hogeschool goedgekeurd
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Limburgse lerarenopleidingen scoren goed
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen