Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiting carnaval: Lichtstoet trekt door Heerlen

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 21:37

In Heerlen werd dinsdag het carnaval traditioneel afgesloten met de Lichtstoet.

Bijna zestig groepen en wagens paradeerden door het centrum van de stad, waar speciaal voor de gelegenheid de straatverlichting werd uitgeschakeld.

Parkstad
Het merendeel van de deelnemers komt uit Parkstad, maar ook groepen van daarbuiten weten inmiddels de weg naar Heerlen te vinden.

Oorsprong
In 1997 werd de Lichtstoet, toen nog onder een andere naam, voor het eerst gehouden. Het concept werd bedacht om de mensen ook op carnavalsdinsdag naar Heerlen te trekken.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Live: De Lichtstoet in Beek
Lichtjesoptocht Well alsnog gelopen
Lichtstoet in Beek boos over 'dronken' inspecteur
Kleurrijke lichtstoet trok weer door Schinveld
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten