Overslaan en naar de inhoud gaan

'Afsluiting A2 gevolgen voor vrachtwagenbedrijven'

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 20:21

De urenlange afsluiting van de A2 na het ongeluk met de gekantelde vrachtwagen heeft vrachtwagenbedrijven behoorlijke schade opgeleverd.

Wat de precieze financiële gevolgen zijn, is nog niet precies te zeggen.

In de papieren
Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland waagt zich niet aan een schatting van de hoogte van de schade. "Een vrachtauto kost gemiddeld 65 euro per uur. Afhankelijk van hoe lang je in de file staat of hoe lang je moet omrijden kan dat voor onze leden behoorlijk in de papieren lopen", zegt Quinten Snijders van die vervoerdersorganisatie.

Niet verzekeren
Die tijd en het geld is de vervoerder gewoon kwijt. "Je verzekeren tegen zo'n risico kan helaas niet. Ook de schade verhalen is in dit geval niet mogelijk. Soms kun je de schade verhalen op de wegbeheerder, zoals met dit ongeluk het Rijk, maar dat kan alleen als de weg een langere tijd is afgesloten. Dat is in deze situatie dus niet."

Lees ook: Bietenongeluk A2: 'Vrachtwagen moest uitwijken voor auto'

Open en weer dicht
De A2 werd uren afgesloten, nadat een vrachtwagen met bieten bij Echt gekanteld was. De weg lag bezaaid met de suikerbieten en de gelekte diesel. Ook waren vangrails en een lichtmast beschadigd. De weg ging rond 13:30 uur weer helemaal open. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat die vermoedelijk weer helemaal dicht om het asfalt te repareren.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen