Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Afsluiting A2 gevolgen voor vrachtwagenbedrijven'

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 20:21

De urenlange afsluiting van de A2 na het ongeluk met de gekantelde vrachtwagen heeft vrachtwagenbedrijven behoorlijke schade opgeleverd.

Wat de precieze financiële gevolgen zijn, is nog niet precies te zeggen.

In de papieren
Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland waagt zich niet aan een schatting van de hoogte van de schade. "Een vrachtauto kost gemiddeld 65 euro per uur. Afhankelijk van hoe lang je in de file staat of hoe lang je moet omrijden kan dat voor onze leden behoorlijk in de papieren lopen", zegt Quinten Snijders van die vervoerdersorganisatie.

Niet verzekeren
Die tijd en het geld is de vervoerder gewoon kwijt. "Je verzekeren tegen zo'n risico kan helaas niet. Ook de schade verhalen is in dit geval niet mogelijk. Soms kun je de schade verhalen op de wegbeheerder, zoals met dit ongeluk het Rijk, maar dat kan alleen als de weg een langere tijd is afgesloten. Dat is in deze situatie dus niet."

Lees ook: Bietenongeluk A2: 'Vrachtwagen moest uitwijken voor auto'

Open en weer dicht
De A2 werd uren afgesloten, nadat een vrachtwagen met bieten bij Echt gekanteld was. De weg lag bezaaid met de suikerbieten en de gelekte diesel. Ook waren vangrails en een lichtmast beschadigd. De weg ging rond 13:30 uur weer helemaal open. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat die vermoedelijk weer helemaal dicht om het asfalt te repareren.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen