Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiten weg kost Smakt-Holthees 150 mille per jaar

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 16:39

Het afsluiten van de Holthesedijk tussen Overloon en Smakt-Holthees kost de inwoners van de buurdorpjes 150.000 euro per jaar, omdat ze voortaan moeten omrijden.

Dat is één van de argumenten om bezwaar te maken tegen het 'bruusk' doorsnijden van deze 'levensader'.

Onacceptabel
Voor de dorpsraad van de dubbelkern zijn de plannen omtrent het Schaartven 'onacceptabel'. De inwoners steunen het verzet van de raad. Uit een enquête blijkt dat 90 procent van de 265 huishoudens (700 inwoners) tegen is. In zowel Holthees als Smakt is slechts één huishouden vóór afsluiting.

Bezwaar
De dorpsraad diende dinsdag persoonlijk het bezwaarschrift in bij de gemeente Boxmeer. Hij deed dat samen met de dorpsraden van Overloon en Maashees. De gemeenteraad van Boxmeer beslist op 24 september over de kwestie. Aan de orde is dan de verkoop van het Schaartven en een groot gebied eromheen aan Leasurelands.

Leasurelands
Dat bedrijf krijgt vanaf volgend jaar het beheer over de recreatieplas en heeft plannen het gebied verder te ontwikkelen. Onderdeel is het verwerven van de Holthesedijk. Die weg wordt uiterlijk in 2020 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, omdat die midden door het nieuwe recreatiegebied loopt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ernstige valpartij wielrenner tussen Smakt en Holthees
Brand in stal met schapen en geiten in Smakt
Geiten gered uit brandende schuur in Smakt
Eerste woningen in 20 jaar in Smakt?
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen