Overslaan en naar de inhoud gaan

Afschieten dreigt voor wasbeer: 'Dit kan echt niet'

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 21:23

De Partij voor de Dieren is woedend omdat de provincie overweegt om de wasbeer af te schieten.

Het dier rukt de laatste tijd flink op in Limburg. Nadat in Maastricht enkele konijnen en een vrouw werden aangevallen is de discussie losgebarsten over wat er met de wasbeer moet gebeuren. Afschieten is daarbij een serieuze optie.

Lees ook: Provincie overweegt oprukkende wasbeer af te schieten

Afschuwelijk
"Dit is afschuwelijk. We schieten hier al bevers af. Nu is er een incident met een wasbeer en dan gaan we mogelijk de wasbeer afschieten. Dit kan echt niet", aldus een boze Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren.

Onopgemerkt
De wasberen die zich hier laten zien zijn met name afkomstig uit Duitsland. "Ze lopen hier al jaren onopgemerkt rond. Ze doen niemand kwijt en zorgen niet voor schade. Er is nu een incident met een wasbeer en dan gaan we ze ineens afschieten", reageert Plusquin verontwaardigd. "We gaan ons hier met hand en tand tegen verzetten."

De gevangen wasbeer kwam woensdagavond aan bij Stichting AAP in Almere.
Foto: Dierenambulance Zuid-Limburg

Gevangenschap
Als het aan de partij ligt worden de beesten, als ze overlast veroorzaken, gevangen en naar een opvangplek gebracht. Dat gebeurde woensdag ook met de in Maastricht gevangen wasbeer. Het dier is overgebracht naar Stichting AAP in Almere. Hij zit daar komende tijd in quarantaine en wordt daarna bij een groep andere wasberen geplaatst.

Geen zin
De wasberen komen met name vanuit Duitsland ons land binnen. Afschieten heeft volgens de partij ook geen enkele zin. "Die krijg je niet uitgeroeid. Het is dweilen met de kraan open." De wasbeer komt van oorsprong uit Noord-Amerika en komt van nature niet in Nederland voor. Het dier dankt zijn Nederlandse naam aan zijn gedrag om voedsel onder water te kneden en te wassen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen