Overslaan en naar de inhoud gaan

Afschieten dreigt voor wasbeer: 'Dit kan echt niet'

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 21:23

De Partij voor de Dieren is woedend omdat de provincie overweegt om de wasbeer af te schieten.

Het dier rukt de laatste tijd flink op in Limburg. Nadat in Maastricht enkele konijnen en een vrouw werden aangevallen is de discussie losgebarsten over wat er met de wasbeer moet gebeuren. Afschieten is daarbij een serieuze optie.

Lees ook: Provincie overweegt oprukkende wasbeer af te schieten

Afschuwelijk
"Dit is afschuwelijk. We schieten hier al bevers af. Nu is er een incident met een wasbeer en dan gaan we mogelijk de wasbeer afschieten. Dit kan echt niet", aldus een boze Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren.

Onopgemerkt
De wasberen die zich hier laten zien zijn met name afkomstig uit Duitsland. "Ze lopen hier al jaren onopgemerkt rond. Ze doen niemand kwijt en zorgen niet voor schade. Er is nu een incident met een wasbeer en dan gaan we ze ineens afschieten", reageert Plusquin verontwaardigd. "We gaan ons hier met hand en tand tegen verzetten."

De gevangen wasbeer kwam woensdagavond aan bij Stichting AAP in Almere.
Foto: Dierenambulance Zuid-Limburg

Gevangenschap
Als het aan de partij ligt worden de beesten, als ze overlast veroorzaken, gevangen en naar een opvangplek gebracht. Dat gebeurde woensdag ook met de in Maastricht gevangen wasbeer. Het dier is overgebracht naar Stichting AAP in Almere. Hij zit daar komende tijd in quarantaine en wordt daarna bij een groep andere wasberen geplaatst.

Geen zin
De wasberen komen met name vanuit Duitsland ons land binnen. Afschieten heeft volgens de partij ook geen enkele zin. "Die krijg je niet uitgeroeid. Het is dweilen met de kraan open." De wasbeer komt van oorsprong uit Noord-Amerika en komt van nature niet in Nederland voor. Het dier dankt zijn Nederlandse naam aan zijn gedrag om voedsel onder water te kneden en te wassen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen