Overslaan en naar de inhoud gaan

Afschieten dreigt voor wasbeer: 'Dit kan echt niet'

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 21:23

De Partij voor de Dieren is woedend omdat de provincie overweegt om de wasbeer af te schieten.

Het dier rukt de laatste tijd flink op in Limburg. Nadat in Maastricht enkele konijnen en een vrouw werden aangevallen is de discussie losgebarsten over wat er met de wasbeer moet gebeuren. Afschieten is daarbij een serieuze optie.

Lees ook: Provincie overweegt oprukkende wasbeer af te schieten

Afschuwelijk
"Dit is afschuwelijk. We schieten hier al bevers af. Nu is er een incident met een wasbeer en dan gaan we mogelijk de wasbeer afschieten. Dit kan echt niet", aldus een boze Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren.

Onopgemerkt
De wasberen die zich hier laten zien zijn met name afkomstig uit Duitsland. "Ze lopen hier al jaren onopgemerkt rond. Ze doen niemand kwijt en zorgen niet voor schade. Er is nu een incident met een wasbeer en dan gaan we ze ineens afschieten", reageert Plusquin verontwaardigd. "We gaan ons hier met hand en tand tegen verzetten."

De gevangen wasbeer kwam woensdagavond aan bij Stichting AAP in Almere.
Foto: Dierenambulance Zuid-Limburg

Gevangenschap
Als het aan de partij ligt worden de beesten, als ze overlast veroorzaken, gevangen en naar een opvangplek gebracht. Dat gebeurde woensdag ook met de in Maastricht gevangen wasbeer. Het dier is overgebracht naar Stichting AAP in Almere. Hij zit daar komende tijd in quarantaine en wordt daarna bij een groep andere wasberen geplaatst.

Geen zin
De wasberen komen met name vanuit Duitsland ons land binnen. Afschieten heeft volgens de partij ook geen enkele zin. "Die krijg je niet uitgeroeid. Het is dweilen met de kraan open." De wasbeer komt van oorsprong uit Noord-Amerika en komt van nature niet in Nederland voor. Het dier dankt zijn Nederlandse naam aan zijn gedrag om voedsel onder water te kneden en te wassen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen